back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Ψήφισμα του Δ.Σ. για κινητοποίηση συμπαράστασης στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Ψήφισμα του Δ.Σ. για κινητοποίηση συμπαράστασης στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Λέρου

Δελτίο Τύπου εξέδωσε το γραφείο δημάρχου για το θέμα της διαθεσιμότητας των 14 υπαλλήλων του Νοσοκομείου Λέρου, αναφέροντας τα ακόλουθα:


“Μετά τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου της Κυριακής, τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας δεκατέσσερις υπάλληλοι του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου, λόγω της κατάργησης των θέσεων οδηγών και πληρωμάτων ασθενοφόρων καθώς και νυχτοφυλάκων, στις οποίες υπηρετούσαν ως μόνιμοι υπάλληλοι για αρκετές δεκαετίες.

Οι συμπατριώτες μας αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο απόλυσης, εάν δεν μετακινηθούν από το Υπουργείο Υγείας στον φορέα του ΕΚΑΒ, σε διάστημα ενός μηνός αρχής γενομένης της 9ης Απριλίου.

Ο Δήμος Λέρου καταδικάζει την αδυσώπητη πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση και οδηγεί στην πόρτα εξόδου και σε κατάσταση εργασιακής ανασφάλειας τους συνανθρώπους μας, υπακούοντας στις «επιταγές» της μνημονιακής πολιτικής.

Ειδικότερα σε δυσπρόσιτες περιοχές, όπως η Λέρος μας, η διαθεσιμότητα και η κατάργηση των θέσεων αυτών, υποβαθμίζει το επίπεδο παροχής των υπηρεσιών υγείας και εντείνει την ήδη προβληματική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφισμα του εκφράζει την έντονη αντίθεση του και καλεί το Λεριακό Λαό στην είσοδο του νοσοκομείου την Τρίτη στις 9 το πρωί σε κινητοποίηση συμπαράστασης για τους 14 εργαζόμενους. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Λέρου, μαζί με Δημοτικούς Συμβούλους και τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του ΚΘΛ θα μεταβούν στην Αθήνα για να έρθουν σε επαφή με τον υπουργό Υγείας και τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης”.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ