back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λέρος: Πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για τη χρηματοδότηση επισκευής του κτιρίου του αστυνομικού τμήματος

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για τη χρηματοδότηση επισκευής του κτιρίου του αστυνομικού τμήματος

Την ακαταλληλότητα του κτιρίου, που στεγάζει το αστυνομικό τμήμα στη Λέρο, αναδεικνύει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που επικαλείται μάλιστα και σχετική έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Ο Μάνος Κόνσολας, στην παρέμβασή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τονίζει ότι το Αστυνομικό Τμήμα Λέρου στεγάζεται στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας σε ένα παλιό κτίριο της Ιταλοκρατίας, το οποίο είναι πλήρως ακατάλληλο, αφού έχει παραδοθεί στη φθορά του χρόνου.

Αναφέρει ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσα έργα στήριξης, συντήρησης και επισκευής, αλλά και αναδιαμόρφωσης των χώρων.

Με δεδομένο ότι η Λέρος αποτελεί ένα μεγάλο νησί, τουριστικό προορισμό που εκτός όλων των άλλων έχει επωμιστεί και ένα σημαντικό βάρος διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος, ο κ. Κόνσολας ζητά από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει άμεσα σε μελέτη και χρηματοδότηση των έργων επισκευής και αναμόρφωσης του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Λέρου.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: «Άμεση ανάγκη χρηματοδότησης έργου ανακατασκευής και επισκευών στο κτίριο που στεγάζει το Α.Τ. Λέρου»

Κύριε Υπουργέ,

Το Αστυνομικό Τμήμα Λέρου στεγάζεται στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας σε ένα παλιό κτίριο της Ιταλοκρατίας, το οποίο είναι πλήρως ακατάλληλο, αφού έχει παραδοθεί στη φθορά του χρόνου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που έχουν γίνει από ιδιώτη μηχανικό στο κτίριο του αστυνομικού τμήματος πρέπει να γίνουν άμεσα έργα στήριξης, συντήρησης και επισκευής αλλά και αναδιαμόρφωσης των χώρων.

Κρατητήρια και τουαλέτες πρέπει να αναμορφωθούν, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους χώρους εξυπηρέτησης των πολιτών, αλλά και της διοικητικής λειτουργίας του αστυνομικού τμήματος.

Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο του αστυνομικού τμήματος Λέρου, έχει καταγραφεί και σε έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη από το καλοκαίρι του 2015.

Υπενθυμίζεται ότι η Λέρος αποτελεί ένα μεγάλο νησί, τουριστικό προορισμό, που, εκτός όλων των άλλων, έχει επωμιστεί και ένα σημαντικό βάρος διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε μελέτη και χρηματοδότηση των έργων επισκευής και αναμόρφωσης του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Λέρου.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

  1. Εάν γνωρίζει το μέγεθος του προβλήματος και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να προχωρήσει η επισκευή του κτιρίου που στεγάζει το Αστυνομικό Τμήμα Λέρου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ