back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λέρος: Προσαρμογή Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέρου στις νέες απαιτήσεις Schengen

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Προσαρμογή Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέρου στις νέες απαιτήσεις Schengen

 

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 21/10/2019 στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέρου με θέμα την εφαρμογή των αυξημένων απαιτήσεων για συνοριακούς ελέγχους στα σημεία εισόδου-εξόδου (ΣΕΕ) της Χώρας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, ο Προέδρος του ΔΛΤ Λέρου κ. Νεκτάριος Μπίλλης, η  Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου κα Αθηνά Κουτσοδόντη, ο Λιμενάρχης Λέρου κ. Γεώργιος Ρίγγας, Εκπρόσωπος του Τελωνείου Λέρου κ. Ιωάννης Βαγγέλης και οι σύμβουλοι ασφαλείας της εταιρείας NEXTPLUS LTD κ. Κωνσταντίνος Κάβδας και ο κ. Μαρίνος Κρανιώτης που παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες στο ΔΛΤ Λέρου. 

Στη σύσκεψη παρουσιάσθηκε από τους Συμβούλους Ασφαλείας πρόταση προσαρμογής που, μετά από διαλογική συζήτηση και εποικοδομητικές προτάσεις, έγινε ομόφωνα αποδεκτή και θα αποτυπωθεί σε τοπογραφικό διάγραμμα με ενδεικτικό προϋπολογισμό για έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΛΤ Λέρου και υποβολή για τελική έγκριση στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 

Ολοκληρώνοντας τη σύσκεψη, τόσο ο κύριος Δήμαρχος, όσο και ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Λέρου αναγνωρίζοντας τα οφέλη από την μέχρι τώρα λειτουργία της Πύλης Εισόδου – Εξόδου, ως τον κύριο μοχλό για την τουριστική ανάπτυξη της Λέρου, τόνισαν, ότι δεν πρέπει να διακυβευθεί σε καμία περίπτωση η λειτουργία της, δηλώνοντας ότι θα προχωρήσουν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την προσαρμογή της στις νέες απαιτήσεις, ενώ είναι ήδη στη διαδικασία διερεύνησης νέων συνεργασιών για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Λέρου.

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ