back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Πλήθος κόσμου στην γιορτή του «Αλωνάρη – Αγρότη»

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Πλήθος κόσμου στην γιορτή του «Αλωνάρη – Αγρότη»

Το Σάββατο 22-07-2017 και ώρα 21:00 πραγματοποιήθηκε η γιορτή του «Αλωνάρη – Αγρότη» στην παραλία της Γούρνας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Λέρου σε συνεργασία με το Δ.O.ΠΑΙ.Σ.Α.Π. Λέρου. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο δήμαρχος Λέρου Μιχαήλ Κόλιας απηύθυνε χαιρετισμό και ευχαρίστησε όλους όσους συντέλεσαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Η γιορτή περιελάμβανε την αναπαράσταση του Αλωνίσματος όπως γινόταν τα παλιά τα χρόνια με παραδοσιακό τρόπο & λέρικο γλέντι.

Εν συνεχεία προσφέρθηκαν από τον Δήμο δωρεάν παραδοσιακοί μεζέδες και άφθονο κρασί.

Την εκδήλωση πλαισίωσε το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου « Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ» όπου με τους χορευτές του έδωσε το έναυσμα για το ξεκίνημα της υπέροχης βραδιάς με χορούς & τραγούδια της Λέρου που για μια ακόμη φορά, κατά γενική ομολογία έκλεψαν την παράσταση.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκτός από τους συνδημότες μας, ξένοι επισκέπτες του νησιού και επίσημοι μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Λέρου Μιχαήλ Κόλιας, ο Έπαρχος της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου Ιωάννης Θεμέλαρος , ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Ιωάννης Σοροκάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Μεραμπελιώτης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Βασιλάκου Παππαφώτη, η Πρόεδρος του Δ.Ο.ΠΑΙ.Σ.Α.Π. Λέρου Φωτεινή Κοκκίνη, ο Πλωτάρχης του Λιμενικού Σώματος Λέρου Σακελλάρης Μπιλλίρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ευάγγελος Μπαλαμπάνης, Νεκτάριος Μπίλλης, Γεώργιος Ζουμπούλης κα.

Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία και απήχηση αφού την παρακολούθησε πολύς κόσμος ο οποίος διασκέδασε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο Δήμος Λέρου ευχαριστεί για άλλη μια φορά όλους όσους βοήθησαν να υλοποιηθεί η εκδήλωση, το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ» και φυσικά τον κόσμο που στηρίζει & επικροτεί τέτοιες προσπάθειες.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ