back to top
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Πέρασε η πρόταση στο Δ.Σ. για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Πέρασε η πρόταση στο Δ.Σ. για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου

Με εισήγηση του Αντιδημάρχου Λέρου κ. Ι. Κωνσταντινίδη προς το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου στη συνεδρίαση της 17ης Φεβρουαρίου ,ο Δήμος Λέρου υποβάλλει πρόταση προς την Περιφέρεια Ν ΑΙΓΑΙΟΥ για συμμετοχή στο πρόγραμμα χωροθέτησης για δημιουργία καταδυτικού πάρκου στη Λέρο από τα ναυάγια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης λόγω καθημερινής συρρίκνωσης του Κ.Θ.Λ, η Λέρος αναζητά νέους τομείς ανάπτυξης. 

Η δημιουργία πάρκου από τα ναυάγια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που ευρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή της Λέρου είναι μεγάλης τουριστικής και ιστορικής σημασίας καθώς θα δημιουργηθεί ένας ελκυστικός πόλος προσέλευσης δε χιλιάδες δύτες τουρίστες και θα συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση μιας ιδιαίτερης μοναδικότητας μορφής εναλλακτικού τουρισμού που στερείται η χώρα μας χάνοντας σημαντικά έσοδα από τη δραστηριότητα αυτή. Ενδεικτικά ο κ. Αντιδήμαρχος έφερε παράδειγμα περιοχές Μεσογειακών χωρών όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Μάλτα και πρόσφατα η Τουρκία, που με παρόμοια δραστηριότητα συνέβαλλαν στην ανάπτυξη της οικονομίας των χωρών τους.

Θα γίνει παγκοσμίως γνωστό με μόνο θετικά αποτελέσματα. Οι τουρίστες που θα επισκέπτονται το εν λόγω καταδυτικό πάρκο θα έχουν τη δυνατότητα είτε καταδυόμενοι, είτε από πλοιάρια με διαφανή πυθμένα να πλησιάσουν τα πάμπολλα ναυάγια από τη μάχη της Λέρου κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου που ευρίσκονται στην υποθαλάσσια περιοχή της Λέρου.

Μία καινοτόμος πρόταση που από τη δημιουργία της αναμένεται δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας και εξαιρετική διεθνή προβολή του νησιού.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ