back to top
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Πάνω από 30 επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα! Επιστολή Δημάρχου στον αρμόδιο Υπουργό

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Πάνω από 30 επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα! Επιστολή Δημάρχου στον αρμόδιο Υπουργό

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Λέρου, πάνω από 30 επιχειρήσεις του νησιού μας έμειναν χωρίς ρεύμα μετά τις πρόσφατες διακοπές παροχών ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ, εξαιτίας ανεξόφλητων λογαριασμών, απαιτώντας προκαταβολή 50% της οφειλής.

Για το σημαντικό αυτό θέμα ο Δήμαρχος Λέρου απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Λαφαζάνη, αναφέροντας τα παρακάτω:


“Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε το τελευταίο διάστημα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και γενικότερα οι παραγωγικές τάξεις, αντιμετωπίζουν πρωτοφανή προβλήματα επιβίωσης λόγω της οικονομικής κρίσης.

Σε αυτά έρχονται να προστεθούν οι πρόσφατες διακοπές παροχών ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ σε καταστήματα και μικροεπιχειρήσεις του νησιού μας, εξαιτίας ανεξόφλητων λογαριασμών, απαιτώντας προκαταβολή 50% της οφειλής.

Είναι προφανές και πέρα από κάθε αμφισβήτηση ότι σήμερα οι δραματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν πολλοί συνάνθρωποι μας από διάφορες παραγωγικές τάξεις, επιβάλλουν περισσότερο από ποτέ άλλοτε ευνοϊκές ρυθμίσεις τόσο για τις επιχειρήσεις στις οποίες έχει γίνει διακοπή της παροχής, όσο και γι αυτές που έχουν σωρευμένες ανεξόφλητες οφειλές ειδικά περιοχών μικρής τουριστικής περιόδου όπως και το νησί μας, η Λέρος.

Η διακοπή της ηλεκτρικής παροχής θα έχει σαν αποτέλεσμα την αδυναμία των οφειλετών της ΔΕΗ να καταβάλλουν το ανάλογο ποσό και η ΔΕΗ να μην μπορεί να εισπράξει τα οφειλόμενα.

Ζητάμε την άμεσα παρέμβαση σας, ούτως ώστε η αποπληρωμή να μπορεί να γίνεται με διακανονισμό δόσεων, χωρίς την προϋπόθεση της απαίτησης του 50%.

Το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τα νοικοκυριά.

Ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθείτε στην πρόταση μας, δείχνοντας την κοινωνική ευαισθησία που ιδεολογικά πρεσβεύει η σημερινή κυβέρνηση και που απαιτούν οι περιστάσεις”.

lerosnews.gr

{widget:social-share-button}

 

 

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ