back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Ορκίστηκε ο Δήμαρχος και το νέο δημοτικό συμβούλιο [ΦΩΤΟ – VIDEO]

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Ορκίστηκε ο Δήμαρχος και το νέο δημοτικό συμβούλιο

Για πρώτη φορά τελέστηκε η ορκωμοσία Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό κινηματοθέατρο Λακκίου


Στο κατάμεστο από κόσμο δημοτικό κινηματοθέατρο Λακκίου τελέστηκε χθες, 27 Αυγούστου 2014, η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Λέρου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ.κ. Παΐσιου και του ιερού κλήρου του νησιού. 

Άπαντες οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν στη νέα δημοτική Αρχή μια δημιουργική και γόνιμη θητεία στα έδρανα του ναού της δημοκρατίας.

Ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας συνεχάρη δια χειραψίας τους δημοτικούς συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης και κατόπιν ανέβηκε στο βήμα λέγοντας τα εξής:


“Συνδημότες, συνδημότισσες,

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη σημερινή σας παρουσία, στην τελετή ορκωμοσίας της επανεκλογής μου και του νέου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λέρου.

Μια ιδιαίτερη μέρα για όλους και τον καθένα από εμάς, καθώς αναλαμβάνουμε τη μεγάλη ευθύνη απέναντι στο δήμο, το νησί μας και τους συνδημότες μας.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους συναδέλφους, που πριν λίγο δώσαμε τον όρκο ανάληψης των καθηκόντων μας, με τις ευλογίες του σεβασμιότατου μητροπολίτη κ.κ. Παίσιου και του υπόλοιπου κλήρου. Ένας όρκος δέσμευσης, να τιμήσουμε την εντολή των πολιτών της Λέρου, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, μπροστά σε δυσκολίες και εμπόδια.

Πρώτα πρώτα θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου, όλους τους συμπολίτες μας που με την ψήφο τους, μου έδωσαν και πάλι την ευκαιρία να υπηρετήσω τη Λέρο και τους συμπατριώτες μου με όλες μου τις δυνάμεις.

Η επιλογή του Λεριακού λαού, που για δεύτερη φορά παρά τις δυσκολίες και τις πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίσαμε, τίμησε εμένα και τα μέλη του συνδυασμού μου και τις δεσμεύσεις που εξαγγείλαμε θα τις κρατήσουμε σαν Ευαγγέλιο.

Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου, τα μέλη του συνδυασμού μου, τους συνεργάτες αλλά και όσους δημοτικούς συμβούλους δέχτηκαν και ορκίστηκαν μετά τις γνωστές παραιτήσεις, για την κοινή προσπάθεια, τη συνεργασία, το ζήλο και το αποτέλεσμα.

Το απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο παρά τα προβλήματα της εφαρμογής του Καλλικράτη, της κρίσης και την αναλγησία του κράτους, έχει να επιδείξει πλούσιο έργο αν και είχε το μικρότερο διάστημα ύπαρξης του στα χρονικά του δήμου και τις πρωτόγνωρες συνθήκες.

Δώσαμε εξετάσεις και πετύχαμε, γιατί εμάς μας αρέσει να παλεύουμε στα δύσκολα και στις προκλήσεις. Είχαμε και έχουμε όραμα, σχέδιο, υπομονή, επιμονή και θέληση.

Βάλαμε τα θεμέλια στην αλλαγή νοοτροπίας του δήμου και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Προωθήσαμε μια διαφορετική ανάπτυξη, βασισμένη στον άνθρωπο που από εκεί ξεκινούν όλα και εκεί ιεραρχούνται.

Ξεβαλτώσαμε έργα πνοής, ουσιαστικά, που από χρόνια κανείς δεν τα ακουμπούσε δημιουργώντας άλυτα προβλήματα. Απορρίμματα, αφαλάτωση, φράγμα, λεριακή λέσχη, χάραξη αιγιαλών βρίσκονται στην τελική τους φάση.

Αποδείξαμε πως μια πεταμένη και απαξιωμένη μηχανή μπορεί να γίνει μουσείο τύπου. Τοποθετήσαμε φωτοβολταικά στα σχολεία, πλωτή εξέδρα, μικρές μονάδες αφαλάτωσης, παροχής δωρεάν νερού στους δημότες μας.

Απορροφήσαμε τη ΔΕΥΑΛ στο Δήμο, λυτρώνοντας 23 οικογένειες και ταυτόχρονα μειώσαμε σημαντικά τους λογαριασμούς ύδρευσης αποχέτευσης. Με διάφορες παρεμβάσεις ομορφύναμε και καλυτερεύσαμε τη ζωή μας.

Αποπερατώσαμε την πύλη εισόδου εξόδου.

Νικήσαμε χρόνο, αναλγησία του κράτους και καταγγελίες και παρά τις αμφισβητήσεις είναι έτοιμη και τη Δευτέρα στις 11 η ώρα σας καλώ όλους στην Αγία Μρίνα, για τα εγκαίνια του τόσο σπουδαίου οικονομικά, τουριστικά αλλά και πολιτιστικά έργου.

Δώσαμε βάρος στον θαλάσσιο τουρισμό. Αναβαθμίσαμε το πνευματικό επίπεδο μέσω της βιβλιοθήκης και του προγράμματος δια βίου μάθησης. Αντιμετωπίσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα πρωτόγνωρα προβλήματα που προέκυψαν στους συμπολίτες μας έχοντας παρουσιάσει τεράστιο κοινωνικό έργο.

Στηρίξαμε το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι, ενώ φέτος αυξήθηκαν σε 35 οι οικογένειες που θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους δωρεάν στους παιδικούς σταθμούς από το ΕΣΠΑ.

Ποτέ δεν θα εγκαταλείψουμε τις ευπαθείς ομάδες – Δώσαμε λύση στα αυτονόητα. Καλούμαστε εμείς τώρα να το ολοκληρώσουμε και να το επεκτείνουμε. Όλα αυτά τα χρόνια που ζήσαμε το βάρος της διαχείρισης της κρίσης, με τρομερές περικοπές από τις κρατικές επιχορηγήσεις και το δημότη να μην μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, έχουμε δεχτεί προσβολές και συκοφαντίες.

Ξέρω, λάθη έγιναν. Ζητώ συγνώμη αν είπαμε και κάτι παραπάνω, ειδικότερα την προεκλογική περίοδο.

Τώρα, περισσότερο έμπειροι και ώριμοι αλλά και ανανεωμένοι συνεχίζουμε με σοβαρή δουλειά σε όλους τους τομείς.

Ειδικότερα στον τουρισμό και στην προσέλκυση επενδυτών για οικονομικό όφελος της Λέρου και των Λεριών, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Παράδειγμα, η συνέχεια της προσπάθειας μας με τα Κυκλαδικά Μελτέμια παρά τα εμπόδια.

Ανέκαθεν είναι πάγια θέση μας ότι οι νέοι της Λέρου αξίζουν πολλά. Είναι ιδιαίτερα βαρύ το φορτίο των ευθυνών που οφείλουμε να σηκώσουμε στους ώμους μας, τόσο εγώ ως δήμαρχος, όσο και το σύνολο της νέας δημοτικής αρχής που σήμερα ορκίστηκε.

Ξέρουμε ότι η συγκυρία δεν είναι καθόλου ευνοϊκή. Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να μετατρέπουμε τις δυσκολίες σε ελπίδα και προοπτική! Χρειάζεται σκληρή δουλειά από όλους, συνεργασία, αλληλεγγύη και διάθεση προσφοράς.

Είμαστε εραστές της πολιτικής που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, τη ζωή και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.

Καλώ όλους τους νεοεκλεγέντες συμβούλους να διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Μαζί με την κοινωνία να διεκδικήσουμε όσα αξίζουν σε κάθε περιοχή του νησιού, σε κάθε δημότη, σε κάθε κάτοικο.

Θα παραμείνω μακριά από λογικές εκβιασμού και αντεκδίκησης. Οι ευθύνες από όπου κι αν προέρχονται δεν θα συγκαλυφθούν. Φαινόμενα αναρχίας και αλαζονείας δεν θα γίνουν αποδεκτά.

Καλώ τη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε μια πολιτική ηθική με συλλογικές αξίες και νέες δυνατότητες. Να συνεχίσει να έχει ο δήμος μας ουσιαστικό ρόλο. Να εμπνέει τους δημότες και να μην τους ξεχωρίζει και τους διχάζει.

Εγκαταλείψτε τη μικρότητα και τη ζηλοφθονία. Δεν οδηγούν πουθενά! Όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για να πάει η Λέρος μπροστά.

Αγαπητοί φίλοι δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να σταθούμε απέναντι στα προβλήματα και να τα αντιμετωπίσουμε με τη σοβαρότητα και τη συνέπεια που απαιτούν οι περιστάσεις.

Η αυτοδιοίκηση που αποτελεί την πιο άμεση μορφή δημοκρατικής λειτουργίας, πρέπει και μπορεί να απεμπλακεί από τα γρανάζια της κρατικής μηχανής.

Να δείξουμε πως είναι ένας χώρος όπου μπορεί και πρέπει να ανθίσει η συμμετοχή και η δημοκρατία. Συνεχίζουμε με συλλογικότητα, ανιδιοτέλεια αλληλεγγύη

Δίνουμε μάχη κοιτάζοντας το μέλλον

Όλοι μαζί για να γίνουν οι ελπίδες των πολιτών πραγματικότητα

Όλοι μαζί για να κάνουμε τη ζωή μας πιο όμορφη

Να κάνουμε το νησί μας πιο όμορφο.

Στη μοιρολατρία απαντάμε με όνειρο και αγώνα.

Ευχαριστώ τους γονείς μου. Και πάλι ευχαριστώ όλους εσάς μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου που μας εμπιστευτήκατε και με τη σημερινή συγκινητική σας παρουσία μας ενισχύετε και μας δίνετε περίσσια δύναμη να ξεκινήσουμε το δύσκολο έργο μας.

Εύχομαι στους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους καλή και δημιουργική θητεία”.

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ λΕΡΟΥ

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ λΕΡΟΥ

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ λΕΡΟΥ

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ λΕΡΟΥ

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ λΕΡΟΥ

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ λΕΡΟΥ

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ λΕΡΟΥ

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ λΕΡΟΥ

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ λΕΡΟΥ

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ λΕΡΟΥ

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ λΕΡΟΥ

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ λΕΡΟΥ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ