Τις μεσημβρινές ώρες χθες (15-9-2025), ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Λέρου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι ένα ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος σημαίας Γαλλίας, με τέσσερις αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπήκοοι Γαλλίας) βρισκόταν σε δυσχερή θέση, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή όρμου Λακκίου.
Αμέσως, στην περιοχή μετέβησαν ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), ένα Ναυαγοσωστικό (Ν/Γ) σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και ένα βοηθητικό σκάφος από ιδιωτική μαρίνα.
Με τη συνδρομή του βοηθητικού σκάφους και με τη συνοδεία των ΠΛΣ και Ν/Γ, το Ι/Φ οδηγήθηκε με ασφάλεια στις εγκαταστάσεις της ιδιωτικής μαρίνας.
Από το Λιμεναρχείο Λέρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
















![Λέρος: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο [VIDEO]](https://lerosnews.gr/wp-content/uploads/2025/03/emporikos-syllogos.webp)


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής
Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων
Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025
Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος
Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου