ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, γυναίκες, νέοι και συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη του Νοσοκομείου Λέρου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα σωματείων και φορέων του νησιού.
Η μαζική παρουσία του κόσμου ανέδειξε την αγωνία και την αποφασιστικότητα της τοπικής κοινωνίας να υπερασπιστεί το δικαίωμα όλων σε δωρεάν, δημόσιες και σύγχρονες παροχές υγείας. Κεντρικό αίτημα της κινητοποίησης αποτέλεσε η άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, καθώς και η ενίσχυση του ΕΚΑΒ και των Κέντρων Υγείας των γύρω νησιών.
Οι ομιλητές τόνισαν ότι τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου αποτελούν αποτέλεσμα της χρόνιας υποχρηματοδότησης και της πολιτικής που εμπορευματοποιεί την υγεία, μετατρέποντάς την σε πεδίο κερδοφορίας για ιδιωτικά συμφέροντα, ενώ αφήνει εργαζόμενους και ασθενείς εκτεθειμένους. Αναδείχθηκε η ανάγκη για μόνιμες λύσεις, ουσιαστική κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής λειτουργία όλων των δημόσιων δομών υγείας στα νησιά.
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με κοινή διαβεβαίωση ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με νέα αγωνιστικά βήματα:
● Την Παρασκευή 17 Οκτώβρη, θα πραγματοποιηθεί συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Λέρου, με ταυτόχρονη στάση εργασίας των εργαζομένων του Νοσοκομείου από τις 11:00 έως τις 13:00, και απόδοση ψηφίσματος στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο.
● Την Τρίτη 21 Οκτώβρη, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 13:00 και κατάληψη του γραφείου του Διοικητή του Νοσοκομείου, με απόδοση του ψηφίσματος και απαίτηση για άμεση λύση των προβλημάτων που αφορούν την υποστελέχωση της Μονάδας Υγείας.
● Τέλος, δόθηκε ραντεβού για την Τετάρτη 22 Οκτώβρη, στην πύλη του λιμανιού, σε νέα μαζική κινητοποίηση, για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η φωνή του λαού της Λέρου και των γύρω νησιών για δημόσια, δωρεάν και σύγχρονη υγεία για όλους.
Για τα Διοικητικά Συμβούλια
Για την Ένωση Ιατρών (Ε.Ι.ΘΕ.Λ.)
Ο Πρόεδρος: Γεώργιος Τσουκαλάς
Η Γεν. Γραμματέας: Μαρίνα Γιδαράκου
Για την Ένωση Υπαλλήλων Κ.Θ. Λέρου
Ο Πρόεδρος: Δημήτρης Μουντάκης
Ο Γεν. Γραμματέας: Γεώργιος Τσουκαλάς
Δείτε το Βίντεο με στιγμιότυπα από την συγκέντρωση
























ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων
Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025
Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος
Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί