• Λέρος: Ξεκινάει το μεγάλο έργο κατασκευής του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων – ΧΥΤΥ [VIDEO]

    Λέρος: Ξεκινάει το μεγάλο έργο κατασκευής του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων – ΧΥΤΥ [VIDEO]

    Αναγνώσεις: 464

Στη Λέρο βρίσκεται ο ανάδοχος του έργου κατασκευής του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ). Το έργο δημοπρατήθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Νοτίου Αιγαίου, με Πρόεδρο τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος είχε άψογη συνεργασία με τον Δήμαρχο Λέρου κ. Τιμόθεο Κωττάκη προκειμένου να δημοπρατηθεί το έργο.

Το έργο αφορά στην κατασκευή των ακόλουθων επιμέρους έργων εντός γηπέδου 43,1 στρ. περίπου:

  • Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ.) χωρητικότητας τουλάχιστον 110.000 m3 και διάρκειας ζωής τουλάχιστον 20 έτη για τις ανάγκες της τελικής διάθεσης των μη επικινδύνων στερεών αποβλήτων/ υπολειμμάτων του Δήμου Λέρου.
  • Μονάδας κομποστοποίησης δυναμικότητας επεξεργασίας 300 tn/yr, με μέγιστη δυνατότητα έως και 650 tn/yr προδιαλεγμένων οργανικών και πράσινων αποβλήτων, με σκοπό την παραγωγή κομποστ
  • Σταθμό μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, πλαστικό, μέταλλο, γυαλί) δυναμικότητας 4,9 tn/day.

Επίσης, περιλαμβάνει την προμήθεια κινητού εξοπλισμού και τη δοκιμαστική λειτουργία του έργου για 3 μήνες.

Στο αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνεται και η κανονική λειτουργία των έργων για έξι (6) έτη.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη με τις δηλώσεις του Δημάρχου Λέρου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας


Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *