back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λέρος: Κλειστά και την Τρίτη 25/1/2022 Σχολεία – Νηπιαγωγεία – Παιδικοί Σταθμοί

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Κλειστά και την Τρίτη 25/1/2022 Σχολεία – Νηπιαγωγεία – Παιδικοί Σταθμοί

Κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη 25/1/2022, με απόφαση Δημάρχου, οι σχολικές μονάδες προσχολικής αγωγής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης λόγω των καιρικών φαινομένων που έχουν αναγγελθεί από την μετεωρολογική υπηρεσία και των προβλημάτων που μπορούν να προκύψουν κατά την προσέλευση και αναχώρηση των μαθητών.

Πιο συγκεκριμένα, στην απόφαση Δημάρχου αναφέρονται τα εξής:


ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΑΡΙΘΜΟΣ: 9/2022

Ο Δήμαρχος Λέρου

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις των άρθρων 58 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87Α’) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραµµα Καλλικράτης»

2. Τις διατάξεις του άρθρου 75 παρ 1 περ στ υποπερίπτωση 27 του Ν 3463/06 και του άρθρου 94 παρ 4 του Ν 3852/2010 όπου αναφέρεται ότι στις αρμοδιότητες των Δήμων περιλαμβάνεται «η διακοπή μαθημάτων, λόγων έκτακτων συνθηκών ή επιδημικής νόσου, εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου».

3. Τις επικείμενες δυσμενείς καιρικές συνθήκες λόγω ψύχους και παγετού.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λέρου, για την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις για τις ημέρες αυτές και της επικινδυνότητας που μπορεί να προκύψει στην προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών στα σχολεία τους αλλά και της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της διασποράς του COVID-19 στα σχολεία (π.χ. αερισμός αιθουσών, προαυλισμός).

Η παρούσα κοινοποιείται στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, αναρτάται στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΜΙΧΑΗΛ ΚΟΛΙΑΣ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ