back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ιδρύθηκε και λειτουργεί το εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΙδρύθηκε και λειτουργεί το εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λέρου

Δελτίο Τύπου: Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας ενημερώνει τους δημότες του νησιού ότι ιδρύθηκε και λειτουργεί το Εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λέρου, το οποίο εδρεύει στο Λακκί, σε κατάλληλο οίκημα που ενοικιάζει ο Δήμος μας, για την εξυπηρέτηση των αναγκών του εν λόγω κλιμακίου.

Το Εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λέρου που αποτελούσε πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής Λέρου, ιδρύθηκε σε συνέχεια πολύχρονων ενεργειών του Δήμου μας για την εξυπηρέτηση επιχειρησιακών εποχικών αναγκών της αντιπυρικής περιόδου στελεχώνεται από τρεις (3) μόνιμους και οκτώ (8) εποχικούς Πυροσβέστες και θα λειτουργεί κάθε χρόνο από την 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι η ίδρυση και λειτουργία του εν λόγω Πυροσβεστικού Κλιμακίου κρίθηκε απαραίτητη για την άμεση επιχειρησιακή δράση της Π.Υ. στο νησί μας, αφού η Λέρος ως νησί, δεν προσφέρεται για άμεση επιχειρησιακή συνδρομή από την έδρα της Π.Υ. Κω όπου υπάγεται διοικητικά.

Ο Δήμαρχος Λέρου ευχαριστεί τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου, τον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Στέφανο Κολοκούρη, τον Υπαρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Ιάκωβο Κλεφτοσπύρο, τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης Υποστράτηγο κ. Ιωάννη Σταμούλη, τον Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου Αρχιπύραχο κ. Βασίλειο Κοκμοτό, τον Διοικητή Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Δωδεκανήσου Πύραρχο κ.Ιωάννη Τσιτσικά και τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω Πύραχο κ. Μιχαήλ Κρασσά για την εποικοδομητική συνεργασία, καθώς και όλους όσοι συντέλεσαν στην ίδρυση και λειτουργία του Εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Λέρου.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής Λέρου είναι η ίδρυση Μόνιμου Πυροσβεστικού κλιμακίου στο νησί μας.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ