back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Εξώδικη απάντηση Δημάρχου στον Δημ. Σύμβουλο Γ. Παυλή

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Εξώδικη απάντηση Δημάρχου στον Δημ. Σύμβουλο Γ. Παυλή

Εξώδικη απάντηση με διαμαρτυρία και επιφύλαξη απέστειλε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας στον δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας κ. Γιώργο Παυλή, σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τον τίτλο του “πρεσβευτή” που φέρεται να χρησιμοποιεί ο κ. Παυλής.

Αναλυτικά η εξώδικη απάντηση του Δημάρχου Λέρου:


ΕNΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ\ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ

Τoυ Ο.Τ.Α. – Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ»

Όπως εκπροσωπείται νόμιμα υπό του Δημάρχου του.

Κ Α Τ Α

Του Γεωργίου Παυλή, δημοτικού συμβούλου, κατοίκου Σίδνεϋ Αυστραλίας και Πλατάνου Λέρου, ΤΚ. 85400.

***

Σε απάντηση της από 21.12.2017 «εξωδίκου διαμαρτυρίας δηλώσεως και προσκλήσεώς» σας απευθυνθείσας προς ημάς δια των τοπικών ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης προ πάσης in natura κοινοποιήσεως προς ημάς, (και μη κοινοποιηθείσης προσηκόντως μέχρι στιγμής), σας ενημερώνουμε, γνωστοποιούμε και δηλοποιούμε ότι: 

1. Στην μη κοινοποιηθείσα προσηκόντως μέχρι στιγμής εξώδικη διαμαρτυρία – δήλωση – πρόσκλησή σας, αναφέρετε μεταξύ των άλλων ότι έχετε «…από τον προκάτοχο του πρώτου εξ ημών (προφανώς θέλατε να γράψετε “του πρώτου εξ ΥΜΩΝ” αφού απευθύνεστε στον Δήμαρχο Λέρου και στον Πρόεδρο του Δ.Σ. Λέρου) την τιμητική ιδιότητα του πρεσβευτή του νησιού μας για την προώθηση του τουρισμού και των ζητημάτων της Λέρου και για διαφήμιση του νησιού στην Αυστραλία», ενώ με την ιδιότητα του Δημάρχου Λέρου και ως νόμιμος εκπρόσωπος του Δήμου Λέρου, σας έχω καταστήσει σαφές σε όλους τους τόνους ότι σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ επισήμως το νησί μας στην Αυστραλία ή οπουδήποτε αλλού, παρά μόνο τον εαυτό σας, και δεν κατέχετε ΟΥΔΕΜΙΑ τιμητική ιδιότητα «πρεσβευτή». Γι’ αυτή σας τη δήλωση διαμαρτύρομαι εντόνως και σας καλώ όπως καταθέσετε, σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, τα επίσημα εκείνα έγγραφα που αποδεικνύουν «την τιμητική ιδιότητα του πρεσβευτή του νησιού μας» που με σθένος υπερασπίζεστε και διατείνεστε ότι κατέχετε από τον προκάτοχό μου, ώστε να προβούμε αρμοδίως στις νόμιμες ενέργειες.  

2. Στην μη κοινοποιηθείσα προσηκόντως μέχρι στιγμής εξώδικη διαμαρτυρία – δήλωση – πρόσκλησή σας, απευθύνεστε στον κ. Νεκτάριο Μπίλλη ως Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου. Προφανώς δεν είστε μόνο εκτός τόπου, ως μόνιμος κάτοικος Αυστραλίας, αλλά και εκτός χρόνου, αφού ως εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι με την απόφαση Δ.Σ. Λέρου υπ.αριθ. 38/2017, καθήκοντα Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου διατελεί η κα Παπαφώτη Μαρία.

3. Ο Δήμος Λέρου όπως εκπροσωπείται νόμιμα υπό του Δημάρχου του κ. Κόλια Μιχαήλ ουδέποτε έλαβε γνώση περί αιτήματός σας αναφορικά με την επιστολή που απηύθηνε το σωματείο «Lerian Association of NSW Australia». Συνεπώς δεν αντιλαμβανόμεθα πλήρως το σκεπτικό της αποστολής εξωδίκου διαμαρτυρίας – δηλώσεως και προσκλήσεως που κοινοποιήσατε δια των τοπικών ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Επομένως, οφείλατε απλά -όπως άλλωστε και όλοι οι δημότες της Λέρου- να καταθέσετε σχετική αίτηση στο γραφείο πρωτοκόλλου του Δήμου Λέρου ώστε να λάβετε γνώση του εγγράφου.

Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου Λέρου εντέλλεται α) να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτόν που απευθύνεται για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, β) να την αντιγράψει ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει. 

ΛΕΡΟΣ, 23 Δεκεμβρίου 2017 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ

Κόλιας Μιχαήλ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ