back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λέρος: Με επιτυχία η συμμετοχή του Δήμου στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2020 HELMEPA

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Με επιτυχία η συμμετοχή του Δήμου στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2020 HELMEPA

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Δήμου Λέρου στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2020 HELMEPA

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε καθαρισμός στην παραλία της Γούρνας, μετά από δήλωση συμμετοχής του Λιμενικού Σώματος και του Ιταλικού Συλλόγου φίλων της Λέρου , παρουσία του Δημάρχου Λέρου κ. Κόλια Μιχαλη, του Αντιδημάρχου κ. Καστή Δ., του Αντιδημάρχου κ. Τσακυριού Α. ,του Προέδρου Λιμενικού Ταμείου κ. Μπίλλη Ν. και της Προέδρου ΔΟΠΑΙΣΑΠ κας Κανάρη Μ.

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 στον κόλπο του Παντελίου παραβρέθηκαν έξι εθελοντές δύτες , οι οποίοι παρέμειναν τρείς ώρες στο νερό καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να απομακρύνουν όσο περισσότερα απορρίμματα από το βυθό.

Ο Δήμαρχος Λέρου επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες του στο Λιμενάρχη κ. Κουτσοδόντη Κ. και το λιμενικό σώμα , στην Πρόεδρο του Ιταλικού Συλλόγου κα Cettina Ferina και τα μέλη, στους δύτες κ. Ζαφειρόπουλο Σ., Μοσχονά Π., Ζαφειρόπουλο Γ., Κουρεβέλλη Π., Σκόρδο Μιχαλη και τον κ. Πανδή Χ. καθώς και τους εθελοντές κ. Κουρεβέλλη Φ. και Βλαχο Β. οι οποίοι βοηθούσαν στο έργο των δυτών.

Συμβάλλοντας στην επιστημονική μελέτη του προβλήματος θα καταγραφούν τα απορρίμματα που συλλέξαμε προσφέροντας έτσι πολύτιμα στοιχεία για τις ποσότητες, τα είδη και την προέλευσή τους.

Τα στοιχεία αυτά επεξεργάζονται από τη HELMEPA και προωθούνται στους αρμόδιους διεθνείς φορείς για περαιτέρω αξιοποίηση.

Ο Δήμαρχος κ. Κόλιας ζητά την προσοχή όλων, κυρίως επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων.

Όλοι μαζί μπορούμε να προστατέψουμε το περιβάλλον.

Μην σταματάτε να προσπαθείτε, οι παραλίες και ο βυθός είναι τόπος χαράς και απόλαυσης.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ