back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΡΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΣΠΕ «ΚΑΖΕΡΜΑ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ»

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΡΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΣΠΕ «ΚΑΖΕΡΜΑ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας και ο Αντιδήμαρχος κ. Γρεκός Άκης, κατόπιν πρόσκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚοιΣΠΕ, παρευρέθηκαν στο επισκέψιμο αγρόκτημα «Καζέρμα των βοτάνων», όπου με αφορμή την έναρξη της Τουριστικής σεζόν, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του αγροκτήματος, από τους υπευθύνους.

Σημειώνεται ότι:

Tο επισκέψιμο αγρόκτημα Καζέρμα των βοτάνων» δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι από τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό ΠΕ του Τομέα Ψυχικής Υγείας Δωδεκανήσου σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στο Κουλούκι της Λέρου.

Η λειτουργία του αγροκτήματος συνδέεται με την καλλιέργεια αρωματικών φαρμακευτικών φυτών καθώς και με την ανάπτυξη ενός πρότυπου κέντρου προστασίας και αναπαραγωγής των μελισσών.

Εντός του κτήματος δεσπόζει μια ιταλική καζέρμα, η οποία διασώθηκε από την περίοδο της ιταλικής κατοχής και έχει αποκατασταθεί με σεβασμό στην ιστορία και στην αρχιτεκτονική του τόπου.

Το εν λόγω κτίριο λειτουργεί ως πολύ-χώρος δημιουργικών δραστηριοτήτων και στεγάζει ένα μικρό εκθετήριο – μουσείο μελισσοκομίας και βοτάνων της Λέρου.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο Δήμαρχος Λέρου δήλωσε τα εξής:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για τις πολύπλευρες κοινωνικές και επιχειρηματικές δράσεις του ΚοιΣΠΕ, μία εκ των οποίων είναι και η λειτουργία του συγκεκριμένου επισκέψιμου αγροκτήματος.

Η περιήγησή μας στην «Καζέρμα των βοτάνων» ήταν ομολογουμένως μια μοναδική εμπειρία, αφού το φυσικό περιβάλλον σε συνδυασμό με τα πλούσια χρώματα των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, τον καθαρό αέρα, προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική αίσθηση χαλάρωσης και αναζωογόνησης.
Τα αυτοφυή και καλλιεργήσιμα αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά, με τα δέντρα και τους θάμνους συνθέτουν ένα μοναδικό φυσικό τοπίο που στην καρδιά του κρύβει ένα ιστορικό μνημείο, μια ιταλική Καζέρμα.

Μέσα από τις οργανωμένες διαδρομές περιπάτου εντός του αγροκτήματος, οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν τα βότανα και να ενημερωθούν για τις ευεργετικές τους ιδιότητες, τον τρόπο καλλιέργειας, ξήρανσης και χρήσης των βοτάνων.
Παράλληλα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά του μελιού.

Ευχαριστούμε θερμά το Δ.Σ του ΚοιΣΠΕ τόσο για την πρόσκληση, όσο και για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στο νησί μας και δηλώνω ότι η Δημοτική Αρχή Λέρου θα στηρίξει παντοιοτρόπως τη λειτουργία του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Προτρέπω όλους τους δημότες και επισκέπτες του νησιού να επισκεφτούν την «Καζέρμα των βοτάνων».

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ