back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Λέρος: Επείγουσα επιστολή Δημάρχου στον Υπουργό Υγείας

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Επείγουσα επιστολή Δημάρχου στον Υπουργό Υγείας

Επείγουσα επιστολή απέστειλε, εκ νέου, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας στον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, ώστε να ενημερωθεί για το περιστατικό που συνέβη χθες 2 Απριλίου στο νοσοκομείο μας και το οποίο έθεσε σε κίνδυνο μία εγκυμονούσα λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου.

Ολόκληρη η επιστολή:

Προς:

Υπουργείο Υγείας

Υπουργό κ. Α.Πλεύρη

Κοιν.:

  1. Βουλευτές Δωδεκανήσου
  2. Διοικητή ΔΥΠΕ
  3. Διοικητή ΚΘΛ
  4. Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Καλύμνου

ΘΕΜΑ:«ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Γ.Ν.Κ.Θ–ΛΕΡΟΥ ΕΘΕΣΕ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΣΑ»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της υπ.αρ. 1879/22 Μαρτίου 2023 επιστολής μου με την οποία σας ενημέρωνα για την έλλειψη αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο της Λέρου, επανέρχομαι εκ νέου, αφού ως εκ θαύματος δεν θρηνήσαμε θύματα. Πιο συγκεκριμένα, εχθές 02 Απριλίου 2023 μία εγκυμονούσα μεταφέρθηκε με πόνους στα επείγοντα της μαιευτικής του νοσοκομείου μας, όπου με έκπληξη πληροφορήθηκε η ίδια και οι συγγενείς της ότι δεν υπάρχει ιατρός αναισθησιολόγος. Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο νησί, ήταν αδύνατη η διακομιδή της με το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος. ¨Ευτυχώς¨ για εκείνη, ήταν σε εξέλιξη αεροδιακομιδή ασθενών με μεταδοτική ασθένεια  και κατάφερε να επιτευχθεί η μεταφορά της στο νοσοκομείο Καλύμνου.

Επιπλέον, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι η εγκυμονούσα μεταφέρθηκε στο χώρο του αεροδρομίου με ιδιωτικό όχημα που οδηγούσε ο πατέρας της, όσο επικίνδυνο και αν ακούγεται, αφού το καινούργιο ασθενοφόρο του νοσοκομείου μας παραμένει παροπλισμένο και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ήταν σε άλλο περιστατικό.

Κύριε Υπουργέ,

η έλλειψη αναισθησιολόγου δεν αφορά μόνο τις εγκυμονούσες αλλά αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την εύρυθμη λειτουργία  του νοσοκομείου μας,  γεγονός που σας έχω επισημάνει και στο παρελθόν, καθώς το νοσοκομείο μας δεν εξυπηρετεί μόνο τους μόνιμους κατοίκους της Λέρου και του κέντρου μεταναστών, αλλά και των γειτονικών νησιών.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να δοθεί λύση σήμερα, διότι πολύ φοβάμαι ότι σύντομα θα θρηνήσουμε θύματα.

Ο καθένας πρέπει ν’ αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, από όποια θέση και αν βρίσκεται και κυρίως ο Διοικητής του νοσοκομείου στον οποίον πολλάκις έχουμε δηλώσει ότι είμαστε στη διάθεσή του και του έχουμε τονίσει επανειλημμένα την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στη στελέχωση του νοσοκομείου μας, για την ασφάλεια όλων μας.

Οφείλουμε όλοι, να προλαμβάνουμε δυσάρεστα περιστατικά και όχι εκ των υστέρων να θρηνούμε θύματα και να καταλογίζουμε ευθύνες.

Σίγουρος για την ευαισθησία σας και την άμεση παρέμβασή σας, αναμένω τις ενέργειες σας  για να μην τεθεί σε κίνδυνο καμία ανθρώπινη ζωή.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Λέρου

Κόλιας Μιχάλης

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ