back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Έληξε η κατάληψη στο ΕΠΑΛ – Μακάβριο εύρημα στο γραφείο των καθηγητών! [ΦΩΤΟ]

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Έληξε η κατάληψη στο ΕΠΑΛ - Μακάβριο εύρημα στο γραφείο των καθηγητών!

ΠΙΘΑΝΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΕΔΩΣΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ


Με επεισοδιακό τρόπο έληξε χθες (Πέμπτη 16/10/2014) η κατάληψη στο ΕΠΑΛ Λέρου. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν στην εφημερίδα LEROS NEWS γονείς μαθητών, την Τετάρτη 15/10/2014, μαθητές και εκπαιδευτικοί, προσερχόμενοι στο σχολικό συγκρότημα, διαπίστωσαν ότι μερίδα μαθητών είχε προβεί σε κατάληψη του κτιρίου δίχως να υπάρχει σχετικό ψήφισμα από το 15μελές συμβούλιο, και χωρίς να ακολουθηθεί η διαδικασία επίσημης επίδοσης των αιτημάτων/λόγων της κατάληψης, στα καθ’ ύλην αρμόδια συλλογικά όργανα.

Την επόμενη μέρα και μέχρι τη λήξη της κατάληψης, ο σύλλογος διδασκόντων, οι γονείς των μαθητών, ο Έπαρχος κ. Γιάννης Θεμέλαρος, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχ. Κόλιας, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Κωνσταντινίδης και η δημ. σύμβουλος κ. Παπαφώτη, προσπάθησαν να επιλύσουν τα αιτήματα των καταληψιών.

Aνάμεσα στα αιτήματά τους, ήταν η απομάκρυνση καθηγητή (σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους δεν τους συμπεριφέρονταν σωστά), η έλλειψη βιβλίων, η αντικατάσταση Η/Υ, η έλλειψη εργαλείων στα εργαστήρια, η έλλειψη χαρτιών φωτοτυπικού, καθώς και η παντελής άγνοια του συστήματος της τράπεζας θεμάτων.

Εν πάση περιπτώσει, μετά την παρέμβαση γονέων, δημοτικής Αρχής, του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδ/σου, καθώς και του συλλόγου διδασκόντων ΕΠΑΛ, η κατάληψη έληξε χθες (Πέμπτη 16/10/2014), με την ικανοποίηση κάποιων αιτημάτων.

Όμως δυστυχώς, όταν οι μαθητές και οι καθηγητές εισήλθαν στο κτίριο, ήρθαν αντιμέτωποι με μια ανυπόφορη δυσοσμία. Έτσι, οι καθηγητές κατάφεραν ν’ ανοίξουν τις πόρτες των γραφείων απ΄όπου προερχόταν η δυσοσμία, ανακαλύπτοντας έκπληκτοι ένα κουφάρι ζώου (!) σε αποσύνθεση (ψόφια γάτα), γεγονός που ανάγκασε μαθητές και εκπαιδευτικούς να παραμείνουν στον προαύλιο χώρο μέχρι να απομακρυνθεί το ψόφιο ζώο και να απολυμανθεί ο χώρος από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Για ευνόητους λόγους η φωτογραφία που ακολουθεί έχει επεξεργαστεί ψηφιακά.

κατάληψη ΕΠΑΛ

Όπως μας εξήγησαν οι καταγγέλλοντες γονείς, εκτός από το μακάβριο εύρημα, με μια πρώτη ματιά οι ζημιές φαίνεται πως περιορίζονται σε μερικά θρανία και καρέκλες και ίσως κάποιο σπασμένο τζάμι. Επίσημα πάντως δεν υπάρχει εικόνα σχετικά με την πρόκληση ζημιών, ενώ η διευθύντρια του ΕΠΑΛ δεν προέβη σε δηλώσεις για το θέμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΕΠΑΛ


κατάληψη ΕΠΑΛ

κατάληψη ΕΠΑΛ

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ