back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τους απόδημους Λεριούς

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τους απόδημους Λεριούς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (7-8-2015) το πρωί η 2η Ημερίδα Απόδημων Λεριών, στο συνεδριακό κέντρο του Πατριαρχείου, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Το “παρών” έδωσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Παίσιος, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κ. Κόκκινος, ο δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας, εκπρόσωποι των Συλλόγων Λεριών από την Αμερική, τη Μελβούρνη, το Σίδενυ, το Χιούστον και την Αίγυπτο, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ομιλητές της ημερίδας ήταν ο κ. Νίκος Αλεξίου, καθηγητής Κοινωνιολογίας του Queens College Cuny και η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Λέρου κα Μαργαρίτα Γεωργάκη με θέμα την ελληνική γλώσσα ως συνεκτικό στοιχείο του ελληνισμού, ενώ ο κ. Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα δυο νέα του βιβλία που αφορούν την ιστορία της Λέρου.

Η συμμετοχή των απόδημων Λεριών στην ημερίδα ήταν πολύ μεγάλη και το κλίμα ιδιαίτερα συγκινησιακό. Τα αποτελέσματα που εξήχθησαν αναμένεται να συσφίξουν ακόμη περισσότερο τις μεταξύ μας σχέσεις. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να γίνει καταγραφή των απανταχού Λεριών αποδήμων και η δημιουργία δικτύου οικογενειών, εκπαιδευτών και νεολαίας. Η συμβολή του δήμου στη συντήρηση της ελληνικής ταυτότητας και αναβίωσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με διάφορα μέσα και εκδηλώσεις. Επίσης, αποφασίστηκε η δημιουργία γέφυρας μεταξύ Λέρου και συλλόγων του εξωτερικού, για τη συμμετοχή στα πολιτιστικά και εικαστικά δρώμενα του νησιού.

Τέλος, ορίστηκε ο τόπος και ο χώρος της επόμενης ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2016, στη Μονή των Αγγέλων με θέμα   «Ο ρόλος της θρησκείας στον απόδημο Ελληνισμό».

Οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή των απόδημων Λεριών, ολοκληρώθηκαν χτες, με τη μουσικοχορευτική βραδιά στον Πύργο Μπελλένη, με τη βοήθεια του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου «Η Παναγιά του Κάστρου».

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ