back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Εκπαιδευτική Επίσκεψη Μπελλενείου Γυμνασίου στη Βουλή

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Εκπαιδευτική Επίσκεψη Μπελλενείου Γυμνασίου στη Βουλή

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκπαιδευτική εκδρομή του Μπελλενείου Γυμνασίου Λέρου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, την Δευτέρα 26/02/2018 και ώρα 18.00 μ.μ.

Στην εκδρομή πήραν μέρος 44 μαθητές της  Γ΄ Γυμνασίου και τρεις συνοδοί καθηγητές. 

Το πρωί της πρώτης μέρας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης με τα μοναδικά μνημεία, καθώς και στον Ιερό Βράχο. 

Στη συνέχεια, το απόγευμα της ίδιας μέρας, οι μαθητές επισκέφθηκαν τη Βουλή. Με την ευκαιρία της επίσκεψής τους στη Βουλή, ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτιρίου, ξεναγήθηκαν στις ιστορικές αίθουσές του και παρακολούθησαν έκθεση αφιερωμένη στον Ιωάννη Καποδίστρια, στην αίθουσα του Ελευθερίου Βενιζέλου. 

Την επόμενη μέρα, η Γ’ Γυμνασίου επισκέφθηκε το Ναύπλιο, με ενδιάμεσες στάσεις τον Ισθμό της Κορίνθου και τις Μυκήνες, κάτι που αποτέλεσε γι’ αυτούς μια πρωτόγνωρη εμπειρία. 

Στο Ναύπλιο, οι μαθητές περπάτησαν στα όμορφα, στενά σοκάκια της παλιάς Ενετικής Πόλης, όπου βρίσκονται πολλά σημαντικά κτήρια και μνημεία, όπως η Πρώτη Βουλή των Ελλήνων στην Πλατεία Συντάγματος και η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος, όπου δολοφονήθηκε ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος, ο Ιωάννης Καποδίστριας. Πραγματοποιήθηκε επίσης επίσκεψη και στο κάστρο του Παλαμηδίου, το καλύτερα διατηρημένο κάστρο της Ελλάδας, που θεωρείται και ένα από τα ομορφότερα της πατρίδας μας. Εκεί όλοι οι μαθητές ξεχωριστά εισήλθαν στη φυλακή του Κολοκοτρώνη, η οποία τους προκάλεσε δέος. 

Το βράδυ η Γ’ Γυμνασίου επέστρεψε στην Αθήνα. Την επόμενη μέρα επισκέφθηκαν το αξιόλογο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», όπου και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την αρχιτεκτονική. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας για την αμέριστη συμπαράστασή του και την οικονομική του βοήθεια, χάρη στην οποία κατέστη δυνατή η πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής αυτής εκδρομής.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ