back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Εγκρίθηκε το αίτημα παραχώρησης έκτασης στο Παρθένι για την κατασκευή ελικοδρομίου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Εγκρίθηκε το αίτημα παραχώρησης έκτασης στο Παρθένι για την κατασκευή ελικοδρομίου

Αίσια έκβαση είχε τελικά το αίτημα παραχώρησης έκτασης στο Παρθένι Λέρου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, για την κατασκευή και λειτουργία ελικοδρομίου, μετά από πολύχρονη διεκδίκηση του Δήμου Λέρου.

Το γεγονός αυτό θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για τους κατοίκους της Λέρου, όσο και για τα γύρω νησιά, αφού μια μόνιμη βάση ελικοπτέρου θα είναι σωτήρια σε περιπτώσεις άμεσης ανάγκης.

Για το θέμα, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχ. Κόλιας εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρει τα ακόλουθα:

“Ο Δήμαρχος Λέρου, με χαρά και ικανοποίηση, ενημερώνει τους κατοίκους της Λέρου και των γύρω νησιών, για την αίσια έκβαση της παραχώρησης έκτασης στην περιοχή Παρθένι Λέρου από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, για την κατασκευή ελικοδρομίου.

Καθοριστική ήταν η παρέμβαση του Μητροπολίτη μας κ.κ. Παίσιου, ως μέλος της Ιεράς Συνόδου, όπου και προήδρευε.

Η κατασκευή ελικοδρομίου θεωρείται απαραίτητη και ευεργετική για την εξυπηρέτηση σε έκτακτες ανάγκες αερομεταφοράς των ασθενών των κατοίκων της Λέρου και των γύρω νησιών.

Η Ιερά Μητρόπολη Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας προεξέχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Παίσιου και του υπόλοιπου κλήρου, με τη στενή και άψογη συνεργασία με το δήμο μας, συνεχίζει να προσφέρει στην κοινωνία σαν καλός Σαμαρείτης και δίκαια απολαμβάνει την ανάλογη τιμή από όλους”.

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ