back to top
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Λέρος: Διευκρινίσεις για τη δρομολόγηση και διανυκτέρευση του πλοίου HELLENIC HIGHSPEED 3

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Διευκρινίσεις για τη δρομολόγηση και διανυκτέρευση του πλοίου HELLENIC HIGHSPEED 3

Από το γραφείο Δημάρχου εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο Τύπου:

«Μετά την επιτυχή δρομολόγηση του Πλοίου “Hellenic Highspeed 3” στη νέα γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΜΥΚΟΝΟΣ – ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΣ – ΛΕΡΟΣ, οι Δήμαρχοι της Πάτμου και της Καλύμνου διεκδίκησαν, δικαίως, τη σύνδεση και των δικών τους νησιών από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και την κοινοπραξία BLUE STAR FERRIES, με αποτέλεσμα η γραμμή να περιλαμβάνει πλέον τους δύο ανωτέρω προορισμούς.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα το λιμάνι της Καλύμνου να χρησιμοποιείται ως αφετηρία του δρομολογίου από και προς Πειραιά.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε τους γνωστούς μηδενιστές της Αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών και τη διορισμένη διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλύμνου, να εξαπολύουν με μένος λάσπη εναντίον της Δημοτικής Αρχής Λέρου.

Μάλιστα, διαβάζοντας τις αστείες απόψεις τους, θαρρεί κανείς ότι ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του δεν επιθυμούν να διανυκτερεύει το πλοίο στη Λέρο, ενώ οι ίδιοι το επιθυμούν, γεγονός φυσικά που υποψιάζει τους πάντες για τις προθέσεις τους.

Σε αντίθεση με όλους αυτούς, ο Δήμαρχος, οι συνεργάτες του, αλλά και η πλειοψηφία της Λεριακής Κοινωνίας που λειτουργεί καλοπροαίρετα , βλέπουν ότι φέτος η Λέρος έχει αναβαθμιστεί ακτοπλοϊκά, τόσο μέσω της προαναφερθείσας σύνδεσης, όσο και της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Βόρεια Ελλάδα, ανεξάρτητα αν το “Hellenic Highspeed 3” διανυκτερεύει ή όχι στη Λέρο.

Λυπούμαστε ιδιαίτερα για την πολιτική κατάντια των προαναφερθέντων, οι οποίοι πιστεύουν ότι με ύβρεις και ψέματα θα παραποιήσουν την πραγματικότητα, την οποία οι πολίτες καταλαβαίνουν απόλυτα.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ούτε ο Δήμαρχος ούτε ουδείς άλλος μπορεί να υπαγορεύσει στον Πλοίαρχο και την εταιρεία τα της ασφάλειας του πλοίου ή σε ποιο σημείο το πλοίο θα “δέσει”».

Τέλος όσον αφορά τα της υποδοχής του πλοίου κάνουμε γνωστό ότι από την 28 Μάιου 2021 που εκδόθηκε η ανακοίνωση του Δήμου έχει προγραμματιστεί σχετική τιμητική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δ/ντα Σύμβουλο της Εταιρείας κ. Θεοδωράτο Δ. η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς μετά από απόφαση του Δ.Σ.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ