back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Διαμαρτυρία – καταγγελία προς την Εισαγγελία και τον Πάνο Καμμένο για την απόφαση της Περιφέρειας σχετικά με τη Βίλλα Άρτεμις!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Διαμαρτυρία - καταγγελία προς την Εισαγγελία και τον Πάνο Καμμένο για την απόφαση της Περιφέρειας σχετικά με τη Βίλλα Άρτεμις!

Με έγγραφη διαμαρτυρία – καταγγελία απαντούν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής όπου βρίσκεται το κτιριακό συγκρότημα “Βίλλα Άρτεμις”.

Αφορμή γι’ αυτή την ενέργεια είναι η πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου σχετικά με την χρήση του κτιρίου “Βίλλα Άρτεμις” στο νησί της Λέρου, για την φιλοξενία παράτυπων μεταναστών και προσφύγων για τις πρώτες 48 ώρες από την άφιξή τους. 

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι απευθύνονται προς τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο κ. Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, την Εισαγγελία της Κω, τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Σ. Σπυρίδων, ενώ κοινοποιούν το έγγραφο προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, τον Έπαρχο Π.Ε. Καλύμνου κ.Ιωάννη Θεμέλαρο, τον Δήμαρχο Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια, καθώς και προς το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου.

Ειδικότερα, στο εν λόγω έγγραφο αναφέρονται τα εξής:


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ / ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ / ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΛΑΚΚΙΟΥ ΛΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΑΡΑΤΥΠΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ «ΒΙΛΛΑ ΑΡΤΕΜΙΣ». 

ΛΕΡΟΣ, 2 Φεβρουαρίου 2015 

ΠΡΟΣ:

1) Γενικό Επιτελείο Ναυτικού – Αρχηγό ΓΕΝ

Αντιναύαρχο κ. Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ

2) Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου

κ. Γιώργο Χατζημάρκο

3) Κα Εισαγγελέα ΚΩ

4) Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

κ. Σ. Σπυρίδων

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1) Υπουργό Εθνικής Άμυνας

κ. Πάνο Καμμένο

2) Έπαρχο Π.Ε. Καλύμνου

κ.Ιωάννη Θεμέλαρο

3) Δήμαρχο Λέρου

κ. Μιχάλη Κόλια

4) Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου 

 

“Αξιότιμοι κύριοι,

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου της 31ης Ιανουαρίου 2015, ελήφθη απόφαση χρήσης του κτιρίου «Βίλλα Άρτεμις» στο νησί της Λέρου, για την φιλοξενία παράτυπων μεταναστών και προσφύγων για τις πρώτες 48 ώρες από την άφιξή τους.

Θα θέλαμε να μας απαντήσει ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Έπαρχος Π.Ε. Καλύμνου κ. Ιωάννης Θεμέλαρος με ποια λογική έγινε η σχετική εισήγηση και ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση για το κτήριο «Βίλλα Άρτεμις».

Επίσης παρακαλούμε την αρμόδια Εισαγγελέα, τον Αρχηγό ΓΕΝ και τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου όπως διερευνήσουν τα παρακάτω:

α)  Με ποια λογική το κτίριο αυτό παραχωρήθηκε στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου από την Β’ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου εφόσον γνωρίζουμε ότι το κτίριο ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό.

β) Αν το συγκεκριμένο κτίριο κατά την επισκευή του από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου είχε όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, (αν είναι εντός ή εκτός ορίων οικισμού, αν  είχε έγκριση από τη διεύθυνση δασών Δωδεκάνησου, αν είχε άδεια οικοδομής και αν έγινε ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ του κτιρίου με ή χωρίς οικοδομική άδεια).

γ) Με ποια λογική αποφασίστηκε η χρήση του κτιρίου ως χώρος φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών, εφόσον βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή και απέχει μόλις 50 μέτρα από τον παιδικό σταθμό του Λακκίου.

δ) Αν υπάρχουν οι σχετικές υποδομές εντός του κτιρίου για την χρήση του ως χώρου φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών.

ε) Αν υπάρχει μέριμνα για την αστυνόμευση του κτιρίου επί 24ωρης βάσης.

Για τους πιο πάνω λόγους οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχή Λακκίου Λέρου καθώς και οι γονείς και κηδεμόνες του Παιδικού Σταθμού Λακκίου, υπογράφουμε την παρούσα διαμαρτυρία / καταγγελία ενάντια στη χρήση του συγκεκριμένου κτιρίου ως κατάλυμα για τους παράτυπους μετανάστες, ενώ δηλώνουμε έτοιμοι να προσφύγουμε στα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα σε περίπτωση που μεταφερθούν στον συγκεκριμένο χώρο παράτυποι μετανάστες”. 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ    ΥΠΟΓΡΑΦΗ

lerosnews.gr

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ