back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Διαμαρτυρία Δημάρχου για την αδυναμία εκτέλεσης ιατρικών συνταγών ασφαλισμένων στην Πρόνοια

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Διαμαρτυρία Δημάρχου για την αδυναμία εκτέλεσης ιατρικών συνταγών ασφαλισμένων στην Πρόνοια

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τους κ.κ. Υπουργό Υγείας, Υπουργό Εργασίας, Πρόεδρο ΚΕΔΕ, Διοικητή Νοσοκομείου Λέρου, Διοικητή 2 ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου απέστειλε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχ. Κόλιας για το θέμα που έχει προκύψει αναφορικά με την αδυναμία εκτέλεσης ιατρικών συνταγών ασφαλισμένων στην Πρόνοια. 

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή του Δημάρχου αναφέρονται τα παρακάτω:

“Σε συνέχεια της Υπουργικής Απόφασης για τη διασύνδεση όλων των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΦΕΚ 93, τ. Β, 20.01.2015), το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας αδυνατεί να προχωρήσει σε ηλεκτρονική συνταγογράφηση των ασφαλισμένων στην Πρόνοια. Ο λόγος είναι ότι τα βιβλιάρια ασθενείας δεν έχουν καταχωρηθεί ηλεκτρονικά σε κάποιο «σύστημα», με αποτέλεσμα οι γιατροί να μην μπορούν να προχωρήσουν σε ταυτοποίηση του ασθενή με βάση το ΑΜΚΑ τους κι έτσι δεν μπορούν να καταχωρήσουν τη συνταγή.

Δεδομένου ότι ο δήμος μας ουδέποτε έχει λάβει κάποια σχετική ενημέρωση για ηλεκτρονική καταχώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας, πράγμα που όπως πληροφορούμαστε δεν έχει συμβεί ούτε και στους γειτονικούς νησιωτικούς δήμους, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την εξαίρεση από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση των ασφαλισμένων στην Πρόνοια, τουλάχιστον για το δήμο μας, έως ότου δοθούν στις υπηρεσίες Πρόνοιας οι κατάλληλες οδηγίες και κατευθύνσεις για την ηλεκτρονική καταχώρηση των δικαιούχων τους.

Παρακαλούμε για την άμεση επέμβαση σας, καθώς αυτή τη στιγμή δεκάδες συμπολίτες μας με σοβαρά προβλήματα υγείας, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, αφού δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν τα φάρμακα τους”. 

Με εκτίμηση 

Ο Δήμαρχος Λέρου 

Κόλιας Μιχαήλ

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ