back to top
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Δελτίο Τύπου Δημάρχου Λέρου για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Δελτίο Τύπου Δημάρχου Λέρου για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο

Μετά τη συνάντηση του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου οικονομικών, του επικεφαλής της αντιπολίτευσης και Δημοτικών Συμβούλων με τη διοίκηση του Κ.Θ.Λ. και μετά από ορισμένα δημοσιεύματα, βγήκαν τα εξής συμπεράσματα.

Στους δυσβάστακτους οικονομικά καιρούς που όλοι ζούμε, κάποιοι προσπαθούν μέσα από ανούσια λόγια και πράξεις να εμπαίξουν και να δυσχεράνουν ακόμη περισσότερο τη δεινή κατάσταση που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας. Προφανώς , αγνοούν πως οι πολιτικές του χθες, του εκβιασμού, της τρομοκρατίας και των απειλών, έχουν χρεοκοπήσει. Ευαγγελίζονται τους αναδυόμενους «σωτήρες» του λαβωμένου τόπου τους που αυτοί ως νέοι οραματιστές έρχονται για να σώσουν από λαϊκιστές, ήρωες δημάρχους, με επιλεκτική χρήση των γνώσεων, με τάσεις ηρωοποίησης, ως «Ρομπέν των Δασών» ή άλλοτε ως «από μηχανής θεούς», που ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα. Τελικά, είναι αρκετά τιμητικοί οι τίτλοι που μου πρόσαψαν δεδομένου πως η επέμβαση των παραπάνω γινόταν σε δύσκολες καταστάσεις και δίνονταν μέσω αυτών λύσεις. Επιπλέον, ας συνειδητοποιήσουν, επιτέλους με την εριστική και προσβλητική συμπεριφορά που κατά εξακολούθηση προβάλλουν, πως όλος ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω απ’ αυτούς!

Σε όλα τα θέματα, αλλά κυριότερα σε θέματα υγείας δε χωρά η πολιτική και μάλιστα η αντιπολιτευτική στάση που ψυχορραγεί το νοσοκομείο του νησιού μας. Με την υγεία των συντοπιτών μας  θα πρέπει να γνωρίζουν πως δεν παίζουμε πολιτικά παιχνίδια. Δηλώνουν αναρμόδιοι για να δίνουν απαντήσεις. Αλήθεια, ένα μέλος και μάλιστα Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Κρατικού Θεραπευτηρίου, πρέπει να είναι έμμισθο για να γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο;

 Τα όσα ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 23/07/2015 είναι αληθινά και καμία σκοπιμότητα δεν υποκρύπτουν. Η επικρατούσα κατάσταση δεν αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό για τα προβλήματα, που δυστυχώς οι συνάνθρωποί μας τη βιώνουν στο πετσί τους καθημερινά, είτε ως εργαζόμενοι είτε ως ασθενείς στο χώρο του νοσοκομείου.

Όσον αφορά την ενημέρωση μου για τα προβλήματα του νοσοκομείου, σας πληροφορώ ότι αυτή πραγματοποιείται και μάλιστα σε τακτά χρονικά διαστήματα από το Διοικητή του Νοσοκομείου και ακόμη πιο επισταμένα πριν επισκεφθώ το Υπουργείο Υγείας, που ουκ ολίγες φορές έχω μεταβεί σ’αυτό στην προσπάθειά μου να βοηθήσω στην επίλυση των προβλημάτων και την υγειονομική θωράκιση των συμπατριωτών μου και έχουν μόνο θετικά αποτελέσματα.

Είναι εύκολο να δικαιολογούμε την ανικανότητα μας, κρυμμένοι πίσω από την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας. Ωστόσο, η ανυπαρξία υγειονομικού υλικού, τροφίμων ή η ακινητοποίηση των ασθενοφόρων λόγω έλλειψης βενζίνης, οπωσδήποτε γεννά ερωτηματικά για την υπαιτιότητα.

Η ανάδειξη και προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων δε γίνεται για ψηφοθηρικούς λόγους. Επιτέλους, ας συνειδητοποιήσουν ορισμένοι πως οι εκλογές τελείωσαν και ο λεριακός λαός για ακόμη μια φορά εμπιστεύτηκε το «τιμόνι» του τόπου του σε μένα και τους συναδέλφους μου δημοτικούς συμβούλους!!!

Ενοχλεί το ανθρώπινο πρόσωπο του Δημάρχου και το διακωμωδούν. Προς μεγάλη τους απογοήτευση να τους ενημερώσω πως ο Μιχάλης Κόλιας θα βρίσκεται πάντα δίπλα στο συνάνθρωπό του, όποτε τον χρειασθεί, στις ευχάριστες και στις δυσάρεστες στιγμές της ζωής του. Και αυτό όχι για αυτοπροβολή ή προσποίηση, όπως υπονοούν, έχοντας κατασκόπους διάσπαρτους για να τον ενημερώνουν και να τρέχει να επιλύει όλα τα προβλήματα, να  βρίσκει γιατρούς και να κανονίζει διακομιδές ως «από μηχανής θεός», αλλά λόγω ευσυνειδησίας, χαρακτήρα και ηθικής. Αυτές είναι οι αρχές με τις οποίες μεγάλωσα και με αυτές θα πορευτώ στη ζωή μου! Έτσι, υποχρεούμαι να βρίσκομαι δίπλα στο συμπατριώτη μου και να επιλύω όποιο πρόβλημα του, όσο και να ενοχλεί  ορισμένους αυτό!

Τέλος, σας ενημερώνω πως ο καθένας μπορεί να εκφράζει τις απόψεις του ελεύθερα, αλλά κρίνεται από τα λόγια του και τις πράξεις του. Απόλυτος και αντικειμενικός κριτής είναι ο κόσμος. Μη διαχέεται η ψευδαίσθηση πως καταβάλλω προσπάθεια να φιμώσω κανέναν. Έχω σοβαρότερα προβλήματα και υποθέσεις να ασχοληθώ που αφορούν το τόπο μου και τη βελτίωση της καθημερινότητας των συντοπιτών μου, από το να παρακολουθώ τις ανούσιες χωρίς περιεχόμενο θεατρικές παραστάσεις και τη «στείρα» αντιπολιτευτική πρακτική ορισμένων. Όσες προσπάθειες και αν καταβάλλετε να παρουσιάζεστε ως κατατρεγμένοι,  αδικημένοι που βάλλεστε από όλες τις κατευθύνσεις, ξέρετε πως στους δύσκολους καιρούς άλλες είναι οι προτεραιότητες και δεν πείθετε κανέναν, ούτε τιμά κανέναν αυτή η πρακτική.

Ο Δήμαρχος Λέρου,

Μιχαήλ Κόλιας

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ