back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λέρος: Δελτίο Τύπου Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Δελτίο Τύπου Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων

Το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Λέρου στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του  ΕΟΔΥ που εργάζονται στα ΚΥΤ.

Ο αγώνας για να πάρουν τα χρήματα που τους χρωστάνε καθώς και για να αποκτήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά, είναι δίκαιος και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση  της ΝΔ, για άλλη μια φορά,  βάζει στο στόχαστρο το λαό, χρησιμοποιώντας το νομικό οπλοστάσιο που έφτιαξε μαζί με όλες τις υπόλοιπες κυβερνήσεις. Με διάφορα νομικίστικα τερτίπια και με τεχνητές ασάφειες και παρερμηνείες, νομιμοποιεί την περικοπή του 45% των αποδοχών των εργαζομένων του ΕΟΔΥ από πέρσι το Δεκέμβρη. Το 45% ενός μισθού που οι περισσότεροι  και περισσότερες είχαν υπολογίσει για να πάρουν την απόφαση να αφήσουν τον τόπο τους.  Η κατάντια της κυβέρνησης, πέρα από τα παραπάνω, φαίνεται και από το γεγονός ότι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, κράτος και εργοδοσία προσπαθούν να βγάλουν παράνομη την απεργία των συναδέλφων.

Η καταστολή πάει πάντα  χέρι -χέρι με το τσάκισμα των δικαιωμάτων του Λαού! 

Το σωματείο μας στηρίζει τις διεκδικήσεις των συναδέλφων για:

  • Την καταβολή ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ των επιπλέον αποδοχών και την άμεση πληρωμή των ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ τους από τον Νοέμβριο του 2021 έως σήμερα.
  • Την άμεση μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Παράλληλα, δυναμώνουμε τον αγώνα μας για :

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους τους συμβασιούχους και τους επικουρικούς.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να διασφαλίζουν μισθούς με βάση την αύξηση του πληθωρισμού!
  • Κλείσιμο όλων των ΚΥΤ στα νησιά. Άμεση μεταφορά των αιτούντων άσυλο στην ηπειρωτική χώρα, σε δημόσιους ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας και επίσπευση των διαδικασιών μεταφοράς τους στις χώρες προορισμού τους.
  • Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα ΚΥΤ ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και περιφέρειες με βάση τον τόπο κατοικίας τους.

Μόνο ο αγώνας των εργαζομένων μπορεί να τους υποχρεώσει σε αλλαγές που συμφέρουν το Λαό! 

Καλούμε όσα μέλη του σωματείου μπορούν να παρασταθούν αύριο 21/09/22 στις 12:30 στο δημαρχείο για να εκφράσουμε την υποστήριξη μας στον αγώνα των συναδέλφων.


Το Δ.Σ.

20/09/22

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ