back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΛΙΤΑΛ “ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER”

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΛΙΤΑΛ "ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέρου (ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Λ.)

Με μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά οι επιτυχίες έρχονται

Η ανακοίνωση από την Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου (ΑΝΔΩ ΑΕ) των οριστικών αποτελεσμάτων του προγράμματος LEADER/CLLD Αλιείας (δημόσια έργα), αποτελεί «ορόσημο» για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέρου (ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Λ.) , για το λόγο ό,τι τα δύο (2) από τα τέσσερα (4) συνολικά εγκεκριμένα έργα, αφορούν το νεοσύστατο φορέα μας. Το ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Λ. ιδρύθηκε τέλη του 2017 και είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση των λιμενικών υποδομών των Δήμου Λέρου και Δήμου Αγαθονησίου.
Για το ΔΗΛΙΤΑΛ αποτελούν τα πρώτα έργα που εντάσσονται σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, η χρηματοδότηση είναι 100% , γεγονός που μας γεμίζει με μεγάλη ικανοποίηση.
Συγκεκριμένα, τα έργα αυτά αφορούν:
1) Προμήθεια και εγκατάσταση πυλώνων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και νερού και πυροσβεστικών φωλεών στους λιμένες Λέρου και Αγαθονησίου.
Στο πλαίσιο αυτού του έργου, θα τοποθετηθούν δέκα (10) πυλώνες τροφοδοσίας (pillars) ηλεκτρικής ενέργειας και νερού για τα σκάφη – τουριστικά, αλιευτικά, ιστιοπλοϊκά, κλπ –που προσεγγίζουν το λιμάνι Αγίας Μαρίνας Λέρου και το λιμάνι του Αγαθονησίουκαι τέσσερις (4) υπαίθριες πυροσβεστικές φωλιές στα ανωτέρω λιμάνια.
2) Προμήθεια και εγκατάσταση δεστρών και προσκρουστήρων στους λιμένες Λέρου και Αγαθονησίου.
Με το παρόν έργο, θα τοποθετηθεί απαραίτητος εξοπλισμός για την ασφαλή πρόσδεση πλοίων και σκαφών στο λιμένα Αγίας Μαρίνας Λέρου και στο λιμένα του Αγαθονησίου. Πρόκειται για την προμήθεια προσκρουστήρων Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων, προσκρουστήρων σκαφών µαρίνας και χυτοχαλύβδινων δεστρών πρόσδεσης σκαφών/πλοίων οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα ανωτέρω λιμάνια.

Για το επιτυχές αυτό αποτέλεσμα, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια το διευθυντή και τα στελέχη της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου ΑΕ για τον επαγγελματισμό και τη συνεργατική διάθεση που επέδειξαν, καθ’ όλη την ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία της αξιολόγησης των προτάσεων που υπεβλήθησαν στο πρόγραμμα. Επίσης, εκφράζω τις ευχαριστίες μου στα στελέχη του ΔΗΛΙΤΑΛ κα Ηλία Μαρία, κο Φιλιππίδη Γιώργο και την κα Παντερμαράκη Μαρία για τη βοήθεια και την αυταπάρνηση που επέδειξαν, καθώς και την εταιρεία συμβούλων Εξέλιξις για την πολύτιμη συνδρομή και την άριστη συνεργασία της.

Για το ΔΗΛΙΤΑΛ, η ενίσχυση των υποδομών για τα λιμάνια μας με τη βελτίωση της λειτουργικότητάς και της ασφάλειας τους, αποτελεί κυρίαρχη αναπτυξιακή στρατηγική για τη νησιωτικότητα, καθώς η βελτίωση των λιμενικών υποδομών σχετίζεται άμεσα με την ενδυνάμωση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των κατοίκων και του τόπου μας.

Για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέρου (ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Λ.)

Πρόεδρος ΔΣ
Μπίλλης Νεκτάριος

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ