back to top
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

Related Posts

Λέρος: Απορρόφηση 300.000 € από την Περιφέρεια για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό κτιρίου σφαγείου και του εξοπλισμού

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας ενημερώνει τους πολίτες του νησιού ότι υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Λέρου για το έργο «Επέκταση και εκσυγχρονισμός κτιρίου σφαγείου και εξοπλισμού σφαγείου Δήμου Λέρου», συνολικού προϋπολογισμού 300.796,47 €.

Το κτίριο των σφαγείων  Λέρου βρίσκεται στην περιοχή Παρθένι σε αγροτεμάχιο συνολικής έκτασης 7.776,00 τ.μ. Το κτίριο σύμφωνα με την υφιστάμενη κατάσταση λειτουργεί με μία μόνο γραμμή για αιγοπρόβατα. Με την υλοποίηση του έργου προβλέπεται να κατασκευαστεί επιπλέον γραμμή για βοοειδή και χοιρινά προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους κτηνοτρόφους του νησιού να διοχετεύουν τα σφαγεία τους τόσο στην Δωδεκανησιακή αγορά όσο και εκτός συνόρων του Νομού. Η κατασκευή συνεπάγεται την εγκατάσταση όλου του σφαγειοτεχνικού εξοπλισμού των ψυκτικών θαλάμων και του λοιπού βοηθητικού εξοπλισμού. Στα πλαίσια αυτά θα κατασκευαστεί επέκταση του κτιρίου του σφαγείου σε συνέχεια του υφιστάμενου κτιρίου πλάτους 20,65 μ. και μήκους 5,75 μ. συνολικού εμβαδού περίπου 119 τ.μ. προκειμένου οι χώροι να είναι άρτια λειτουργικοί για την σωστή λειτουργία του σφαγείου.
Ο Δήμος Λέρου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, αναλαμβάνει την υλοποίηση του έργου, με χρονική διάρκεια της σύμβασης, τριακόσιες εξήντα πέντε (365) ήμερες και αρχίζει από την υπογραφή της σύμβασης, και συγκεκριμένα με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών του έργου που αναφέρεται στη μελέτη.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων οικονομικού έτους 2019, με φορέα χρηματοδότησης την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Για αυτήν την ευχάριστη εξέλιξη, ο Δήμαρχος Λέρου ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

{loadmoduleid 270}

Popular Articles