back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Απάντηση Δημάρχου σε δελτίο Τύπου της Αντιπολίτευσης

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Απάντηση Δημάρχου σε δελτίο Τύπου της Αντιπολίτευσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Με έκπληξη διαβάσαμε το νέο αφήγημα της Αντιπολίτευσης περί «αυθαίρετων κοπών δέντρων» από τη δημοτική Αρχή.

Χωρίς να ρωτήσουν τις υπηρεσίες του Δήμου για ποιους λόγους γίνεται το κλάδεμα και η κοπή των δέντρων, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης που υπερηφανεύονται για τα ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ που φορούν και το «ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ», προσπαθούν να κάνουν «κλεφτοπόλεμο» στον Δήμαρχο, βαπτίζοντας τη νοικοκυροσύνη «αυθαιρεσία».

Αν και γνωρίζουν την κατάσταση, τους ενημερώνουμε ότι πολλά δέντρα πάσχουν από ασθένειες, εμφανίζοντας ξήρανση στις άκρες των κλαδιών και στη κορυφή τους, και πολύ σύντομα ξεραίνονται συνολικά απορρίπτοντας όλη την κόμη και τα κλαδιά τους στο έδαφος, ενώ επιδεικνύουν εικόνα προχωρημένης σήψης και αποσύνθεσης (μαύρα, αποφλοιωμένα και σαπισμένα τμήματα κορμού και κλαδιών) με αποτέλεσμα να καθίστανται επικίνδυνα για την ασφάλεια πεζών και οχημάτων και έτσι η διαδικασία κλαδέματος να έχει τη μορφή του κατεπείγοντος.

Όμως δυστυχώς γι’ αυτούς, επειδή ζούμε στη Λέρο και γνωρίζουμε τι συμβαίνει, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, όχι μόνο σιωπούν κάθε χρόνο που ο Δήμος Λέρου πραγματοποιεί αναδάσωση 1200 και πλέον δενδρυλλίων, αλλά υπάρχουν φορές που οι συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν συμμετέχουν στις αναδασώσεις, προφανώς γιατί -όπως προαναφέραμε- φορούν ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ και αυτές οι πράξεις δεν είναι «του δικού τους ΕΠΙΠΕΔΟΥ».

Τους καλούμε να δώσουν το «παρών» στην επόμενη αναδάσωση και να αποδείξουν στην πράξη και ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ το ενδιαφέρον τους για το πράσινο.

Εκτός αυτών, στο Δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα, συμπεριέλαβαν φωτογραφικό υλικό που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού οι φωτογραφίες είτε είναι προγενέστερων ετών, είτε είναι φωτογραφίες με κοπές δέντρων που δεν έγιναν από συνεργεία του δήμου αλλά από ιδιώτες.

Άλλωστε, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απέδειξαν έμπρακτα «το ενδιαφέρον» που δείχνουν για τον Δήμο και τη Δημοτική περιουσία, ψηφίζοντας… «ΠΑΡΩΝ» (πλην του δημοτικού συμβούλου κ. Ε. ΑΣΒΕΣΤΑ) στο θέμα της έγκρισης έκδοσης πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής, κατά ομόρρυθμης εταιρείας που δραστηριοποιείται στη Λέρο, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα συγκεκριμένου επιχειρηματία και όχι του Δήμου, για μικροπολιτικούς –  ψηφοθηρικούς λόγους!

Επιτέλους, το συμφέρον του τόπου μας ας είναι η σημαία μας μακριά από μικροπολιτικές και ψηφοθηρίες, κυρίες και κύριοι της Αντιπολίτευσης!!!

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ