back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Ανέλαβε καθήκοντα η νέα διοικήτρια στο Νοσοκομείο – Δρομολόγησε λύσεις για την άμεση κάλυψη αναγκών

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Ανέλαβε καθήκοντα η νέα διοικήτρια στο Νοσοκομείο - Δρομολόγησε λύσεις για την άμεση κάλυψη αναγκών

Πριν από τέσσερις μέρες ανέλαβε καθήκοντα η νέα διοικήτρια του Νοσοκομείου Λέρου Κα Λήδα Σαρίκα και, όπως όλα δείχνουν, είναι ιδιαίτερα δραστήρια, αφού μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ιεράρχησε τα προβλήματα που ταλανίζουν το νοσοκομείο, δρομολογώντας λύσεις. 

Πιο συγκεκριμένα, η νέα διοικήτρια του νοσοκομείου Λέρου εξέδωσε το παρακάτω δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρει τα εξής: 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  –  27/05/2016 

“Η Διοικήτρια του Κ.Θ. -Γ.Ν. -Κ.Υ. Λέρου έχοντας αναλάβει καθήκοντα μόλις προ τεραημέρου και ευρισκόμενη στην διαδικασία της συστηματικής της ενημέρωσης για τα προβλήματα του χώρου, συμμερίζεται την έντονη και εύλογη ανησυχία των εργαζομένων, των πολιτών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των φορέων του νησιού, για τις κρίσιμες ελλείψεις στη λειτουργία του Νοσοκομείου, κυρίως σε ιατρικό προσωπικό και ιδιαιτέρως στην απουσία Αναισθησιολόγου.

Μετά από αγωνιώδη προσπάθεια τόσο της 2ης ΥΠΕ της οποίας είναι κύριο και μόνιμο μέλημα, όσο και της Διοικήτριας, ανακοινώνονται τα εξής: 

1) Με απόφαση της 2ης ΥΠΕ από 1η Ιουνίου 2016 αναλαμβάνει καθήκοντα Αναισθησιολόγος μετακινούμενη από μεγάλο Νοσοκομείο της Αθήνας, για ένα μήνα.

2) Για τον μήνα Αύγουστο αναλαμβάνουν υπηρεσία 2 Αναισθησιολόγοι με μετακίνηση από άλλα Νοσοκομεία, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια από την 2η ΥΠΕ για την κάλυψη του Ιουλίου.

3) Εγκρίθηκε από την 2η ΥΠΕ η πρόσληψη άμεσα ενός Νεφρολόγου για ένα χρόνο με ειδική σχέση εργασίας.

4) Με την ολοκλήρωση παλαιότερης προκήρυξης, αναμένεται σύντομα ο διορισμός ενός Μαιευτήρα Γυναικολόγου, Επιμελητή Β’ του ΕΣΥ.

5) Με τη ανωτέρω προκήρυξη αναμένονται για διορισμό ένας Διευθυντής Χειρουργικής  και ένας Επιμελητής A’ Χειρουργός του ΕΣΥ.

6) Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας η προκήρυξη θέσεων γιατρών του ΕΣΥ και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την μόνιμη κάλυψη των θέσεων : 2 Αναισθησιολογίας, 3 Ψυχιατρικής, μιας Ορθοπεδικής, μιας Ιατρικής Βιοπαθολογίας και μιας Ακτινοδιαγνωστικής.

7) Σε εξέλιξη προγράμματος από το ΚΕΕΛΠΝΟ που έχει ήδη ενισχύσει το Νοσοκομείο μας με ιατρικό νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, γίνονται προσπάθειες σε συνεργασία με την 2η ΥΠΕ για την προσέλκυση επιπλέον προσωπικού, για τις αυξημένες ανάγκες του νησιού λόγω φιλοξενίας προσφύγων, καθώς και προσπάθειες προσέλκυσης επικουρικών γιατρών πολλών ειδικοτήτων.

Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα επισκεφθεί το Υπουργείο και την 2η ΥΠΕ για συζήτηση αυτών και άλλων προβλημάτων του Νοσοκομείου, προσβλέπει επίσης πολύ στη καλή και στενή συνεργασία με όλους τους φορείς και ιδιαιτέρως αυτούς των εργαζομένων, για την επίλυση των προβλημάτων και δηλώνει την πρόθεση της να αφοσιωθεί σ’ αυτόν τον σκοπό.”


Με τιμή

Η Διοικήτρια του Κ.Θ. -Γ.Ν. -Κ.Υ. Λέρου

Λήδα Σαρίκα

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ