back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Αναζητούνται σπίτια προς ενοικίαση για φιλοξενία προσφύγων

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Αναζητούνται σπίτια προς ενοικίαση για φιλοξενία προσφύγων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η επιτακτική ανάγκη ενεργοποίησης και διασύνδεσης εγχώριων και διεθνών δικτύων που θα στοχεύουν στην προστασία ατόμων, ομάδων και πληθυσμών που βρίσκονται σε επισφαλή θέση, επιβάλλει την άμεση κι αποτελεσματική κινητοποίηση όλων μας.

Η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων συμμετέχει στο πρόγραμμα Αccommodation for Relocation Project που υλοποιείται με την υποστήριξη του UNHCR και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προχωρώντας σε ενοικίαση διαμερισμάτων στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα νησιά Κω, Σάμο, Λέσβο, Χίο και Λέρο.    

Στόχος της Οργάνωσης είναι η εξασφάλιση της αξιοπρεπούς φιλοξενίας των προσφύγων καθ’ όλο το διάστημα που απαιτείται προκειμένου να διεκπεραιωθούν οι αιτήσεις μετεγκατάστασης και ασύλου των ευάλωτων οικογενειών, με όρους που να εγγυώνται τη διασφάλιση της ιδιωτικότητας, την οικονομική υποστήριξη, την εύκολη μετακίνηση και τις διασυνδέσεις για μία όσο το δυνατόν πληρέστερη ιατρική και ψυχο-κοινωνική αρωγή.

Σκοπός, δέσμευση κι επιλογή της ΑΡΣΙΣ παραμένει από το έτος ίδρυσής της, το 1992, η εφαρμογή στο πλαίσιο κάθε δράσης στην οποία συμμετέχει των πρακτικών εκείνων που εξασφαλίζουν το βέλτιστο συμφέρον των ωφελούμενων ευάλωτων ατόμων και ομάδων. Για το σκοπό αυτό έχει σχηματιστεί ήδη ένα δίκτυο επαγγελματιών που θα πλαισιώσει την κάθε ενταγμένη στο πρόγραμμα οικογένεια, αποτελούμενο από κοινωνικούς επιστήμονες, συνοδούς, διερμηνείς αλλά και φροντιστές των διαμερισμάτων.

Ωστόσο, η ΑΡΣΙΣ εκτός από τους εξειδικευμένους συνεργάτες καλεί τους πολίτες όλων των περιοχών-σταθμών του προγράμματος να συμβάλουν στην επιτυχία της συγκεκριμένης δράσης, καθώς η συμμετοχή, η βοήθεια, η εμπιστοσύνη και η αλληλεγγύη τους στα άτομα και τους πληθυσμούς που χρήζουν διεθνούς προστασίας γνωρίζουμε πως είναι, εντέλει, εκείνες που θα καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της όλης προσπάθειας.

Απευθύνουμε, λοιπόν, ανοιχτή πρόσκληση σε όλους όσοι είτε ως εκμισθωτές κάποιας οικίας στις προαναφερθείσες περιοχές είτε ως εθελοντές/ριες επιθυμείτε να συνδράμετε το έργο των συνεργατών/τριών μας είτε, ακόμη, ως μικροί και μεγάλοι χορηγοί ενδυμάτων, υποδημάτων, παιχνιδιών και άλλων ειδών και υπηρεσιών ενδιαφέρεστε να διευκολύνετε το δύσκολο μα όμορφο έργο μας και, κυρίως, τις ζωές των ευάλωτων ανηλίκων και ενηλίκων.

Εδώ και λίγες μέρες φιλοξενούμε την πρώτη οικογένεια προσφύγων στην Αθήνα, σε ένα από τα δεκάδες διαμερίσματα που έχουμε ήδη ενοικιάσει και εξοπλίσει. Τα χαμόγελά τους και η αίσθηση ασφάλειας που βιώνουν μετά από μήνες τρόμου κι επώδυνης ταλαιπωρίας αποτελούν για μας ανεκτίμητες αξίες. Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε περισσότερες! Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες έγκυρες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε κι εσείς να συμβάλετε στην επιτυχημένη υλοποίησή του. 

ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Project manager, ARSIS: Μαρία Καλδάνη

Local Coordinator/ATHENS, ARSIS: Δήμητρα Αρβανιτάκη                                                                   

Local Coordinator/ΙSLANDS, ARSIS: Νικολέτα Κυράνα ΑΡΣΙΣ Αθήνα, Μαυρομματαίων 43, 210 8259880 Local Coordinator/THESSALONIKI, ARSIS: Βασίλης Παλήγιαννης ΑΡΣΙΣ Θεσσαλονίκη: Πτολεμαίων 35 και Συγγρού, 2310 526150 www.arsis.gr, arsisathina@gmail.com

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ