back to top
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Λέρος: Ανακοίνωση της ένωσης Ιατρών για την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων του Ε.Ο.Δ.Υ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Ανακοίνωση της ένωσης Ιατρών για την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων του Ε.Ο.Δ.Υ

Το Δ.Σ της Ε.Ι.ΘΕ.Λ στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων του Ε.Ο.Δ.Υ που παρα τις υποσχέσεις του Υπουργείου Υγείας , ξαφνικά με ένα e-mail βρίσκονται στο δρόμο στις 30/6/2024. Πρόκειται για εργαζομένους που βρίσκονται ήδη 5,6,7 χρόνια στην πρώτη γραμμή της μάχης της υγειονομικής περίθαλψης των ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστων,από τα camps, μέχρι τα νοσοκομεία  και το EKAB.

Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις τους να μην μείνει κανένας συμβασιούχος χωρίς δουλειά , μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλες και όλους. Απορρόφηση όλων των εργαζομένων στα camb στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, όλων των εργαζομένων στα νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ στις αντίστοιχες δομές και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Οι  δημόσιες δομές υγείας  παραμένουν τραγικά υποστελεχωμενες, όπως και αυτές των νησιών μας, αντί να ενισχυθούν με μόνιμο προσωπικό γίνεται ακριβώς το αντίθετο απολύονται έμπυροι εργαζόμενοι.

Λέμε όχι στην περαιτέρω εμπορευματοποίησή και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν περίθαλψή των προσφύγων και μεταναστών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας. Να μην υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για την παράδοση αυτού του κρίσιμου τομέα σε Μ.Κ.Ο και ιδιώτες.

ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε.Ι.ΘΕ.Λ καλεί τα μέλη της Ένωσης σε 3 ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 27/6/2024 σε στάση εργασίας από 11.00 π.μ. έως 14.00 μμ. και στην  συγκέντρωση, που οργανώνουν οι εργαζόμενοι του Ε.Ο.Δ.Υ , στην πύλη του νοσοκομείου.

Ο Πρόεδρος
Γ. Τσουκαλάς

Η Γ. Γραμματέας
Μ. Γιδαράκου

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ