back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λέρος: Ανακοίνωση Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου & Αστυπαλαίας κ.κ. Παΐσιου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Ανακοίνωση Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου & Αστυπαλαίας κ.κ. Παΐσιου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ: Τους Αιδεσιμωτάτους Εφημερίους, Ιερές Μονές και το Ευσεβές Πλήρωμα της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου – Καλύμνου – Αστυπαλαίας

Από βάθους καρδίας εύχομαι εις πάντας «ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΠΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ»

Η Ιερά Μητρόπολις Λέρου-Καλύμνου-Αστυπαλαίας γνωρίζει στους Εφημερίους, στους/στις Ηγουμένους/νες των Ιερών Μονών, στις Τοπικές Αρχές, στα Σώματα Ασφαλείας και στο Ευσεβές Πλήρωμα ότι, βάσει των ανακοινωθέντων νέων μέτρων (ΦΕΚ.1178/6-4-2Ο2Ο/τ.2), κατά την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα, οι Ιεροί Ναοί και Ιερές Μονές της Επαρχίας μας, θα τελέσουν όλες τις Ιερές Ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών, με ευθύνη των Εφημερίων και των Ηγουμένων/σων.

Επίσης τα Εκκλησιαστικά Κοιμητήρια θα λειτουργήσουν από τις 9π.μ. έως 12μ.μ., με ευθύνη των Εφημερίων βάσει Νόμου, καθ’ όλη την Μεγάλη Εβδομάδα. Για την λειτουργία των Κοιμητηρίων την Μεγάλη Παρασκευή, το Μέγα Σάββατο και το Άγιο Πάσχα, θα γίνει σχετική ενημέρωση από την Ιερά Μητρόπολη.

Ως προς την λειτουργία των Ιερών Ναών και Ιερών Μονών, σας κοινοποιούμε τον Νόμον, υπεύθυνον καθιστώντα τον Εφημέριον και τον/την Ηγούμενον/νην, ευχόμενος Καλή και Αγία Μεγάλη Εβδομάδα.

Σας ασπάζομαι πατρικώς.

+ Ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου & Αστυπαλαίας Παΐσιος

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ