back to top
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΚΘΛ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΚΘΛ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – Το Δ.Σ της Ένωσης καταγγέλλει το γεγονός ότι στο νοσοκομείο της Λέρου δεν θα υπάρχει παιδίατρος από 20/7/2024 έως 31/7/2024. Ο μοναδικός παιδίατρος του νοσοκομείου πήρε μετα από αρκετούς μήνες, συνεχών εφημεριών, ολιγοήμερη νόμιμη άδεια.

Σήμερα στα Τ.Ε.Π του νοσοκομείου υπήρξε περιστατικό παιδιού που χρειάστηκε διακομιδή η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευθύνη παθολόγου. Η διοίκηση, η 2η Υ.ΠΕ και το Υπουργείο δεν φρόντισαν να αντικαταστήσουν την έλλειψη παιδιάτρου , δεν τους ενδιαφέρει για την ζωή ούτε των μικρών ασθενών. Περιμένουμε την επίσκεψη του υπουργού υγείας, όπως αναφέρει ο δήμαρχος σε ρόλο πυροσβέστη, για να μας εξηγήσει πως στο μεσοκαλόκαιρο με την άφιξη χιλιάδων επισκεπτών και τον πολλαπλασιασμό των κατοίκων αφήνει ο ίδιος και η κυβέρνηση του το νησί χωρίς παιδίατρο.

Και τι είδους πολιτική είναι αυτή που αφήνει ένα ολόκληρο νοσοκομείο με ένα παιδίατρο, ένα αναισθησιολόγο ( είχε να κοιμηθεί τρεις ημέρες),ένα ορθοπεδικό, ένα ακτινολόγο, ένα νεφρολόγο, ένα ψυχίατρο( με πάνω από 200 ασθενείς στον ψυχιατρικό τομέα), χωρίς νευρολόγο και με τις άλλες ειδικότητες να υπηρετούν το πολύ δύο γιατροί.

Η πολιτική για την υγεία , που έχουν υπηρετήσει όλες οι κυβερνήσεις υπό την καθοδήγηση της Ε.Ε, καθημερινά αποδεικνύει τον εγκληματικό της χαρακτήρα. Στηρίζεται στην υποχρηματοδότηση, την ακραία υποστελέχωση των δημόσιων δομών υγείας, την εμπορευματοποίηση τους και την γιγάντωση του ιδιωτικού κερδοσκοπικού τομέα της υγείας. Στηρίζεται στις ελάχιστες έως μηδαμινές παροχές υγείας στα λαϊκά στρώματα.

Ο λαός της Λέρου με την μεγάλη συγκέντρωση για την υγεία απέδειξε ότι θα αγωνιστεί για αποκλειστικά δημόσιες , δωρεάν για όλους, σύγχρονες παροχές υγείας, θα αγωνιστεί για ένα νοσοκομείο στελεχωμένο που να καλύπτει όλες τις ανάγκες του για πρόληψη, θεραπεία αποκατάσταση.

Ο Προέδρος
Γ. Τσουκαλάς

Η Γ. Γραμματέας
Μ. Γιδαράκου


ΛΕΡΟΣ:19/7/2024

Α.Π:15/2024

ΠΡΟΣ : Δ.Σ.   Γ.Ν-Κ.Θ-Κ.Υ ΛΕΡΟΥ

Ε.Ι.ΘΕ.Λ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Κ.Θ-Γ.Ν-Κ.Υ ΛΕΡΟΥ-Κ.Υ ΠΑΤΜΟΥ

Π.Π.Ι ΛΕΙΨΩΝ&ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ

Η Γ.Σ της Ένωσης με ομόφωνη απόφαση ζητά την ενημέρωση όλων των εργαζομένων, για τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργούνται αυτήν την περίοδο από τις κρατικές υπηρεσίες στο νοσοκομείο μας.

Οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να ενημερωθούν, για το τι ακριβώς συμβαίνει στον χώρο εργασίας τους.

Η Ένωση δεν θα ανεχτεί τυχόν προσπάθεια συγκάλυψης παρατυπιών οικονομικού ή διοικητικού περιεχομένου.

Πολλώ μάλλον, όταν δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένες υπερωρίες μηνών στους εργαζόμενους, που η αποπληρωμή τους “παρεμποδίζεται ” από “γραφειοκρατικά τερτίπια” .

Καλούμε την Διοίκηση να φροντίσει άμεσα για την πληρωμή στους δικαιούχους των οφειλόμενων  δεδουλευμένων υπερωριών.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ

Ο Προέδρος
Γ. Τσουκαλάς

Η Γ. Γραμματέας
Μ. Γιδαράκου

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ