20-06-2019 Τελευταία ενημέρωση: 18:49, στις 19-06-2019

Λέρος: Αξέχαστη εμπειρία η τριήμερη εκδρομή των μαθητών της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου, «Απόστολος – Ελευθέριος Ευαγγέλου»

Σχολιάστε το άρθρο
Κατηγορία: Τα νέα της Λέρου
Εμφανίσεις: 2121 φορές

Ολοκληρώθηκε στις 4/3/2019 η τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Λέρου στην Αθήνα και τους Δελφούς για το σχολικό έτος 2018-‘19, η οποία ως στόχο είχε την επαφή των μαθητών με χώρους ιστορικής σημασίας και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος των συγκεκριμένων περιοχών.

Το πρόγραμμα της τετραήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής περιελάμβανε μια σειρά επισκέψεων διαφορετικού κάθε φορά ενδιαφέροντος. Πρώτη ήταν η επίσκεψη των μαθητών στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» το οποίο φιλοξενεί μεταξύ άλλων την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, την οποία οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι μαθητές επισκέφθηκαν το Μέλαθρο της Δημοκρατίας, τη Βουλή των Ελλήνων, όπου ενημερώθηκαν σχετικά με τη λειτουργία της Βουλής και του πολιτεύματος. Επιπλέον, περιηγήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων καθώς και σε χώρους εντός της Βουλής οι οποίοι φιλοξενούν έργα της Νεότερης Ιστορίας της Ελλάδος. Επόμενος σταθμός ήταν η επίσκεψη στο σύγχρονο Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά το λαμπρότερο μνημείο της Αθηναϊκής πολιτείας, τον Παρθενώνα, καθώς και το σύνολο των μνημείων της Ακρόπολης.

Στη μονοήμερη εξόρμησή τους οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους Δελφούς, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, και εντυπωσιάστηκαν τόσο από τα εκθέματα του αρχαιολογικού μουσείου των Δελφών όσο και από τον αρχαιολογικό χώρο του μαντείου των Δελφών το οποίο ήταν αφιερωμένο στο θεό Απόλλωνα. Η ομορφιά και η επιβλητικότητα του φυσικού τοπίου σχολιάστηκε από όλους αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Επιστρέφοντας από τους Δελφούς μας υποδέχτηκε η γειτονική Αράχωβα, όπου οι μαθητές ξεκουράστηκαν και διασκέδασαν παίζοντας με το χιόνι.

Την τελευταία ημέρα της εκδρομής τους οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Πλανητάριο Ευγενίδειο Ίδρυμα όπου παρακολούθησαν την προβολή με τίτλο «Η Ζωή στο Σύμπαν». Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με το περιεχόμενο και το είδος της προβολής καθώς ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εκείνους.

Η εκδρομή στέφθηκε από επιτυχία και αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές, οι οποίοι επέδειξαν υποδειγματική συμπεριφορά κατά τη διάρκειά της, αξιοποιώντας στο μέγιστο δυνατό τα εκπαιδευτικά οφέλη του ταξιδιού. Επιπρόσθετα, έδωσε στους μαθητές τη δυνατότητα να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες και να κρατήσουν μια ωραία ανάμνηση από τη σχολική τους ζωή.


Πείτε κάτι εδώ...
Είστε επισκέπτης
Διαφορετικά σχολιάστε ως επισκέπτης με ψευδώνυμο
Φόρτωση σχολίου... Το σχόλιο θα ανανεωθεί μετά 00:00.

Γίνετε ο πρώτος επισκέπτης που θα σχολιάσει.

Βρείτε μας στο Facebook