back to top
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Λέρος: Αφιέρωμα στον Ιταλικό Κινηματογράφο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο AIAL

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Αφιέρωμα στον Ιταλικό Κινηματογράφο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο AIAL

Με την ευκαιρία του χειμερινού ηλιοστασίου (η βραχύτερη μέρα του χρόνου, 21 Δεκεμβρίου για το βόρειο ημισφαίριο), από το 2010 σε περισσότερα από πενήντα χώρες γιορτάζεται με διάφορες εκδηλώσεις η Διεθνής Ημέρα Κινηματογράφου Μικρού Μήκους.

Το ιταλικό Εθνικό Κέντρο Ταινιών Μ. Μ. για αυτό το γεγονός θέτει στη διάθεση των ιταλικών πολιτιστικών φορέων του κόσμου ένα σύντομο φεστιβάλ (διάρκεια: 90’) με έξι ταινίες των πιο πρόσφατων ιταλικών παραγωγών, με μια επιλογή από διαφορά είδη: αφηγηματικά, επιστημονική φαντασία, κινούμενα σχέδια.

Στο πλαίσιο μιας προώθησης του ιταλικού σινεμά στην Ελλάδα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος AIAL φρόντισε τους υπότιτλους στα ελληνικά και το προτείνει μέσω του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Ένα φυλλάδιο με την περίληψη των ταινιών στα ελληνικά είναι διαθέσιμο για τους τοπικούς διοργανωτές να μοιραστεί στους θεατές. Η εκδήλωση ενσωματώνεται στη πρωτοβουλία Tempo Forte Italia-Ελλάδα 2019 της Ιταλικής Πρεσβείας, και θα προβληθεί στην Αθήνα (Ίδρυμα Κακογιάννη), Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Ρέθυμνο, Λήμνο, Κέρκυρα, Χαϊδάρι, Ξάνθη, Ρόδο, Χανιά.

Στη Λέρο, το φεστιβάλ θα γίνει με την συνεργασία της Θεατρικής Ομάδας Λέρου το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 20:00 στο θεατράκι της Αγ. Μαρίνας. Είσοδος ελεύθερη.

Στην ιστοσελίδα του ΑΙΑΛ μπορείτε να βρείτε τις περιλήψεις στα ελληνικά και τα trailer των ταινιών

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ