back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΙΘΕΛ & ΕΝΩΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΘΛ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΙΘΕΛ & ΕΝΩΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΘΛ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΙΟΥ

Η Ε.Ι.ΘΕ.Λ και η ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου, με απόφαση της Γ.Σ,  συμμετέχουν   στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στον Πλάτανο Λέρου την Δευτέρα 1η Μαΐου ώρα 11.00 π.μ.

Συνάδελφοι, προχωράμε με αισιοδοξία στον δρόμο που χάραξαν οι ήρωες εργάτες του Σικάγο, οι 200 της Καισαριανής , οι χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές που έπεσαν για το δίκιο του εργάτη .

1η Μάη, είναι ημέρα πάλης, μέρα αγωνιστικής προβολής των αιτημάτων μας, μέρα δοξασμένης θύμησης των αγωνιστών που έπεσαν για το δίκιο της εργατικής τάξης.

Συνάδελφοι ,οι σχεδιασμοί για λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και μετατροπή των νοσοκομείων σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου πρέπει να σημάνουν συναγερμό σε κάθε εργαζόμενο σε κάθε λαϊκή οικογένεια.

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους προκαλούν οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υγείας για επέκταση της μετατροπής σε ΝΠΙΔ «στο σύνολο των δημόσιων νοσοκομείων».

Αποτελούν συνέχεια των δηλώσεων

  • η μετατροπή σε ΝΠΙΔ είναι «ένα μοντέλο που θέλουμε να έχουμε στα νοσοκομεία»
  • «πιλότος» για τη λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια είναι το νοσοκομείο Σαντορίνης (που με το Ν. 4386/2016 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, «λειτουργεί ως υποκατάστημα» της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας Α.Ε και εφαρμόζει το «τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών, νοσηλείας και ιατρικών πράξεων της ΑΕΜΥ ΑΕ.»).

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποδειχθεί «άξιος συνεχιστής» της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, καθώς έχει νομοθετήσει τα νοσοκομεία Κομοτηνής, Σπάρτης και Παιδιατρικό Θεσσαλονίκης με μορφή ΝΠΙΔ ενώ μετέτρεψε και το μοναδικό δημόσιο παιδοογκολογικό κέντρο σε ΝΠΙΔ (και ο υπουργός υγείας τα αποκάλεσε «νοσοκομείο της κας Βαρδινογιάννη)

Αγανάκτηση και οργή μας προκάλεσε η απόφαση του Δ.Σ του νοσοκομείου μας, που ψηφίστηκε ομόφωνα στις  27/03/2023 (αρ πράξης 8 αρ. θέματος 2 ) για την παραχώρηση της σίτισης με  διαγωνισμό σε ιδιωτική εταιρία .

Η επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων, με ανάθεση υπηρεσιών των νοσοκομείων σε εργολαβικές εταιρείες, οδηγεί μόνο στην αύξηση των επιχειρηματικών κερδών και στην παραβίαση και των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων για τους εργολαβικούς εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών και των υπόλοιπων εργαζομένων των νοσοκομείων. Μάλιστα στην σύμβαση που προτείνεται από την διοίκηση του νοσοκομείου μας  στην ανάδοχη εταιρία, δίδεται  η δυνατότητα να προσφέρεται ξαναζεσταμένο φαγητό 1-2 ημερών σε ασθενείς και προσωπικό που εφημερεύει.

Στην ανεργία θα πεταχτούν οι συμβασιούχοι, γιατί η απόλυση των εργαζομένων στη σίτιση είναι κομμάτι ενός καθεστώτος  στα  νοσοκομεία που ολοένα γενικεύεται με όλες τις κυβερνήσεις.

Καταγγέλλουμε  τον ρόλο που έπαιξαν οι εκλεγμένοι στο Δ.Σ. εκπρόσωποι των εργαζομένων,  της ξεδιάντροπης συνεργασίας με την διοίκηση, σε εντεταλμένη υπηρεσία για την προώθηση των κυβερνητικών πολιτικών της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης λειτουργικών τμημάτων του νοσοκομείου μας. Παράλληλα με διάφορα τερτίπια, κάθε μηχανισμό και διαδικασίες , ακόμα και με την ακύρωση υποψηφιοτήτων,  προσπαθεί η διοίκηση να ελέγξει την εκλογή αντιπροσώπων  για το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου μας.

Στα μουλωχτά με τους εργαζόμενους στο σκοτάδι,  λίγο καιρό πριν ζητούσαν την ψήφο τους  για να υπερασπιστούν  δήθεν τα δικαιώματα τους.

Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός έφτασε στον πάτο και πήρε το φτυάρι για να σκάψει ακόμα πιο βαθιά.

Συνάδελφοι, η πρωτομαγιά μας καλεί να σταθούμε στις γραμμές του αγώνα.

Με αφορμή το πρόσφατο έγκλημα στα Τέμπη φάνηκε καθαρά ότι η αίτια που αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή ως καύσιμη ύλη , η αιτία πίσω από τις εκπτώσεις στα μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας, στις μεταφορές, στην υγειά και την προστασία της ανθρώπινης ζωής , είναι η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων , είναι ο νόμος του κέρδους.

Με βάση αυτόν τον νόμο υπάρχει απουσία μέτρων ασφάλειας της εργασίας στους χώρους δουλειάς, ανεπαρκή μέτρα στις μεταφορές, κλείσιμο νοσοκομείων και υποστελεχωμένο προσωπικό στην Υγεία, χιλιάδες αναπληρωτές στην Παιδεία, σχολεία ετοιμόρροπα όπου πέφτουν σοβάδες, καυστήρες που σκάνε και σκοτώνουν μαθητές, πλειστηριασμοί σπιτιών, απλησίαστα ενοίκια, διακοπές ρεύματος και νερού σε λαϊκές – εργατικές οικογένειες.

Δίνουμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ με μαζική συμμετοχή στην Συγκεντρωση της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ.

ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΩΡΑ 11.00 π.μ. ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΜΑΙΟΥ.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε.Ι.ΘΕ.Λ

Ο Πρόεδρος                                                                                     Η Γ. Γραμματέας

Γ. Τσουκαλάς                                                                                     Ε. Χατζηδάκη


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Κ.Θ.Λ

Α. Βάρνας      Α. Πιπέρη      Γ. Γιάνναρος     Ε.  Χατζηδάκη      Φ. Χατζηκωνσταντίνου

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ