back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καταψηφίστηκε πρόταση για υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για την κοπή δέντρου στην περιοχή Λακκί Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΚαταψηφίστηκε πρόταση για υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για την κοπή δέντρου στην περιοχή Λακκί Λέρου

Καταψηφίστηκε στην Οικονομική Επιτροπή η πρόταση του Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας κ. Κοντραφούρη για υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για την κοπή δέντρου στην περιοχή Λακκί Λέρου. 

Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της Οικ. Επιτροπής του Δήμου Λέρου, το λόγο έλαβε ο Αντιπρόεδρος κ. Κοντραφούρης Μιχαήλ ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα, λέγοντας ότι το πρωί διενεργήθηκε αυθαίρετα και παράνομα στο νησί μας, η κοπή ενός δέντρου στην περιοχή Λακκί πλησίον καταστήματος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ», από συνεργείο του Δήμου κατόπιν εντολής του κ. Δημάρχου. Στη συνέχεια ανέφερε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή κατ’ επανάληψη έχει ειπωθεί ότι θα υποβάλλονται μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, όταν διενεργούνται αυθαίρετα και παράνομα κοπές δέντρων καθώς επίσης αυτή ήταν και η δέσμευση του κ. Δημάρχου σε αντίστοιχη περίπτωση κοπής δέντρων στην περιοχή Κριθώνι από τον τότε Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ασβεστά. 

Καλεί λοιπόν το Σώμα να εξουσιοδοτήσει το Νομικό Σύμβουλο του Δήμου να προβεί στην υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για την κοπή του εν λόγω δέντρου.

Στη συνέχεια λαμβάνοντας το λόγο ο Πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι η κοπή του εν λόγω δέντρου ήταν άκρως απαραίτητη και επιβεβλημένη διότι είχε πάρει μεγάλη κλήση και εγκυμονούσε κινδύνους τόσο για τα διερχόμενα οχήματα όσο και για τους διερχόμενους πεζούς και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να τίθεται άλλο σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των δημοτών μας.

Για το λόγο αυτό πρότεινε να μην υποβληθεί μήνυση για την κοπή του εν λόγω δέντρου. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας διατυπώθηκαν διάφορες απόψεις επί του θέματος.

Η Οικονομική Επιτροπή μετά από διαλογική συζήτηση, ανταλλαγή θέσεων και απόψεων, αφού έλαβε υπόψη της:

1. Την εισήγηση και πρόταση του Αντιπροέδρου
2. Την πρόταση του Προέδρου
3. Τις διατάξεις των άρθρων 72, 74 και 75 του Ν. 3852/2010
4. Τη συζήτηση που προηγήθηκε και τις απόψεις που διατυπώθηκαν 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ με πέντε (5 ) ψήφους υπέρ της πρότασης του Προέδρου και δύο (2) υπέρ της πρότασης του κ. Κοντραφούρη και Δεν εγκρίνει την υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για την κοπή δέντρου στο νησί μας στην περιοχή Λακκί, διότι η κοπή του εν λόγω δέντρου ήταν άκρως απαραίτητη και επιβεβλημένη αφού είχε πάρει μεγάλη κλήση και εγκυμονούσε κινδύνους τόσο για τα διερχόμενα οχήματα όσο και για τους διερχόμενους πεζούς.

Υπέρ της πρότασης του κ. Κοντραφούρη ψήφισε το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Κουμπάρος Εμμανουήλ. 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ