back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Λέρου που άναψε …φωτιές!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΗ συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Λέρου που άναψε ...φωτιές!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ: Φωτιά πήρε το πολιτικό σκηνικό στο νησί μας, με τις εκατέρωθεν δηλώσεις των δύο -μέχρι στιγμής- διεκδικητών του δημαρχιακού θώκου, ενώ δεν έλειψαν και οι κατηγορίες επί προσωπικού!

Ο δήμαρχος Λέρου πέρασε στην αντεπίθεση, λέγοντας χαρακτηριστικά: 

● «…Ο κ. Κοντραφούρης, δεν βλέπει ότι το νησί μας με 8.000 κατοίκους δεν έχει πόσιμο νερό. Αν και ήταν πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ φαίνεται ότι δεν τον ενδιαφέρει. Παρόλα αυτά μας κάνει κριτική γιατί δεν προχωρήσαμε στη μικρή αφαλάτωση στα… Λέβιθα!!! Αν θέλει τα αιγοπρόβατα να πίνουν νερό, ευχαρίστως…» 

● «…Στη συνέντευξη που έδωσε, πέραν των απαράδεκτων χαρακτηρισμών προς το πρόσωπό μου, ακούσαμε να λέει ότι “λεφτά υπάρχουν”, μια ακόμα απόδειξη ότι ο άνθρωπος αυτός εμπαίζει τον Λεριακό λαό και προσπαθεί με ψέματα να δημιουργήσει έναν άλλο κόσμο…»


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, απευθύνοντας εορταστικό μήνυμα στους δημότες. Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον υποψήφιο δήμαρχο κ. Μιχάλη Κοντραφούρη, σχετικά με όσα ισχυρίστηκε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ενώ υπήρξε και ενδελεχής ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα δημοτικά δρώμενα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόλιας αφού πρώτα απυήθυνε εορταστικό μήνυμα, αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Γρηγοράκο καθώς και με τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, τονίζοντας ότι έχει προκύψει θέμα με 13 υπαλλήλους του Δήμου Λέρου, οι οποίοι σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών χαρακτηρίζονται «πλεονάζον προσωπικό».

Όπως είπε ο κ. Κόλιας, τα στοιχεία αυτά είναι λανθασμένα, διότι το πλεονάζον προσωπικό που προέκυψε, είχε εξαχθεί βάσει παλαιότερων δεδομένων, όταν δηλαδή ο δήμος Λέρου απασχολούσε 120 υπαλλήλους, ενώ τη δεδομένη χρονική στιγμή απασχολεί 99 υπαλλήλους.

«Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αλλά χρειάζονται και άλλοι υπάλληλοι», κατέληξε ο κ. Κόλιας.

Κατόπιν, τα «έψαλε» στο υποψήφιο δήμαρχο κ. Μιχάλη Κοντραφούρη, λέγοντας:


«…Αν και οι μέρες αυτές δεν το επιτρέπουν, θα με συγχωρέσετε, αλλά πρέπει να απαντήσω σε όσα είπε ο κ. Κοντραφούρης στην τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε, για να αποκατασταθεί η αλήθεια και να γνωρίζει ο κόσμος το τι ακριβώς συμβαίνει.

Ο κατ΄επάγγελμα παραιτηθείς δημοτικός σύμβουλος κ. Κοντραφούρης, έχει μια συνήθεια: όπου και αν τοποθετηθεί, παραιτείται… Δυστυχώς γι΄ακόμη μια φορά λέει ψέματα στον Λεριακό λαό, πιστεύει ότι βρίσκεται στις εποχές τις «δικές τους», που κορόιδευαν καθημερινά τον Λεριακό λαό. Δεν καταλαβαίνει την κατάσταση ή δεν θέλει να την καταλάβει, δείχνει ότι δεν θέλει να την καταλάβει… Με συκοφαντεί, με λασπολογεί… Μπορώ να πω ότι μένω έκπληκτος γιατί δεν περίμενα να λέει αυτά τα πράγματα τα οποία ειπώθηκαν στην τελευταία του συνέντευξη. Και θα σας εξηγήσω… 

Καταρχάς υπενθυμίζω σε όλους, ότι ο κ. Κοντραφούρης την περίοδο 1998 – 2002, αν και δημοτικός σύμβουλος, παραιτήθηκε, για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα της Ειδικής Δράσης Λέρου. Αυτό το έκανε για να έχει έναν πάρα πολύ καλό – ικανοποιητικό μισθό. Παραιτήθηκε λοιπόν από τη θέση που του είχε δώσει ο Λεριακός λαός, και προτίμησε την έμμισθη θέση, γιατί ήταν τότε στην θέση της Αντιπολίτευσης και δεν πληρωνόταν…

Το 2010 τοποθετήθηκε από τον κ. Κωττάκη ως επικεφαλής και χρίστηκε δήμαρχος από τον κ. Κωττάκη, εκτελούσε χρέη δημάρχου. Κατόπιν παραιτήθηκε, για να είναι εκ νέου επικεφαλής ο κ. Κωττάκης στις εκλογές του 2010. Όταν χάθηκαν οι εκλογές του 2010, ο κ. Κοντραφούρης ανέλαβε εκ νέου επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Εν συνεχεία παραιτήθηκε από τους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους που τον είχαν στηρίξει, για να είναι ανεξάρτητος και όχι επικεφαλής του συνδυασμού του, με στόχο έναν και μοναδικό, τις εκλογές. Όταν ήρθε το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ Λέρου, προτίμησε πάλι να παραιτηθεί, και να παρασύρει μαζί και συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους, γιατί ξέρει πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε εμείς και όλοι οι δήμοι της Ελλάδος. Παρόλα αυτά, αντί στα δύσκολα να είναι δίπλα μας, να είναι στον δήμο, εδώ, μαζί, από κοινού να συνεργαστούμε και να φέρουμε εις πέρας τα τεράστια προβλήματα, προτίμησε την παραίτηση… Δεν κοροϊδεύει λοιπόν κανέναν άλλον, πέραν του ίδιου του εαυτού του και των ψηφοφόρων του. Έχουμε πέντε παραιτήσεις που έγιναν για συγκεκριμένο σκοπό και τον σκοπό αυτόν τον ξέρει ο ίδιος.

Στην συνέντευξη που έδωσε, πέραν των απαράδεκτων χαρακτηρισμών προς το πρόσωπό μου, ακούσαμε να λέει ότι «λεφτά υπάρχουν», μια ακόμα απόδειξη ότι ο άνθρωπος αυτός εμπαίζει τον Λεριακό λαό και προσπαθεί με ψέματα να δημιουργήσει έναν άλλο κόσμο… Όλοι ξέρουμε τι έχει συμβεί στην κοινωνία, πόσο έχουν μειωθεί οι μισθοί και οι συντάξεις, ξέρουμε γενικότερα τις περικοπές που έχουν γίνει στον δήμο. Παρόλα αυτά ο κ. Κοντραφούρης εμπαίζει τον Λεριακό Λαό λέγοντας ότι «λεφτά υπάρχουν», και βεβαίως φταίει ο δήμαρχος για όλα. Φταίει ο δήμαρχος που μεταναστεύει ο κόσμος, φταίει ο δήμαρχος που μειώθηκαν οι συντάξεις, φταίει ο δήμαρχος που μειώθηκαν οι μισθοί… Όλα αυτά είμαι σίγουρος ότι ο Λεριακός λαός τα γνωρίζει. Εγώ ευχαριστώ τον κ. Κοντραφούρη γιατί με αυτά τα ψέματα αποδεικνύει για άλλη μια φορά τον χαρακτήρα του και το πώς συμπεριφέρεται στους συμπολίτες μας.

Μίλησε για έργα που γίνονται στα γειτονικά μας νησιά. Εγώ σας προκαλώ γι’ ακομη μια φορά, να ρωτήσετε τον δήμαρχο του Αγαθονησίου, τον δήμαρχο της Αστυπάλαιας και όποιον δήμαρχο θέλετε, από πότε είναι τα έργα αυτά. Ένα έργο για να ωριμάσει, θέλει τουλάχιστον τρία χρόνια. Αν ρωτήσετε λοιπόν τον δήμαρχο του Αγαθονησίου, θα σας πει ότι τα έργα αυτά είναι πριν από χρόνια. Δεν μπορεί ο κ. Κοντραφούρης να υποτιμάει την νοημοσύνη όλων μας, όλων γενικά των Λεριών, λέγοντας τέτοιου είδους ψέματα.

Με κατηγόρησε ότι εμπαίζω τον Λεριακό λαό, λέγοντας ότι ο δήμαρχος πηγαίνει στους γάμους, στις κηδείες, γενικά όπου υπάρχουν εκδηλώσεις. Αυτό είναι κακό δηλαδή, γιατί ο δήμαρχος δεν θα πρέπει να πηγαίνει σε αυτά τα γεγονότα… Μα, είναι υποχρέωσή μου να στέκομαι δίπλα στον συμπολίτη μου και στις χαρές, και στις λύπες του και αυτό κάνω. Εγώ κύριε Κοντραφούρη δεν το κάνω σήμερα αυτό. Το κάνω όλη μου τη ζωή. Είναι αρχή μου, το πιστεύω, το νιώθω και δεν είμαι απ΄τους ανθρώπους που θα πω καλημέρα και θα χτυπήσω την πλάτη των συμπολιτών μου όταν τους έχω ανάγκη, λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Αυτό είναι δυστυχώς το ήθος και οι αρχές του κ. Κοντραφούρη ο οποίος αν θυμάμαι καλά, όταν ήταν δήμαρχος, ημέρες του Πάσχα, ψάχναμε να δούμε ποιος θα φέρει το Άγιο Φως, γιατί είχε εγκαταλείψει το νησί και ήταν στη γειτονική Κάλυμνο… Αν ο κόσμος θέλει να διοικούν το νησί τέτοιοι άνθρωποι, τότε θα το κρίνει αυτό και θα επιλέξει.

Ο κ. Κοντραφούρης επί πολλά χρόνια ήταν μέλος στο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, είχε διατελέσει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, για την οποία ξέρετε πολύ καλά τι αγώνα έδωσα για να φέρω τους υπαλλήλους στον Δήμο, γιατί διαφορετικά αυτοί οι άνθρωποι, 28 οικογένειες θα ήταν στον δρόμο. Ήταν 10 χρόνια στον δήμο και έρχεται τώρα να κατηγορήσει εμένα που σε μόλις τρία χρόνια έχουμε βάλει τις βάσεις και είναι σε εξέλιξη έργα που θα αλλάξουνε τον τόπο.

Λέβιθα: ο κ. Κοντραφούρης κατ’ επανάληψη υπερασπίζει τα συμφέροντα στα Λέβιθα. θυμάστε πολύ καλά τι είχε ειπωθεί στη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου… Τα Λέβιθα ανήκουν διοικητικά και ιδιοκτησιακά στον δήμο Λέρου. Ο δήμος μας έχει κάθε έννομο συμφέρον να προασπίσει τα συμφέροντά του. Και όταν αυτά θίγονται από κάποιον ο οποίος λέει ότι μένει στα Λέβιθα και δεν αφήνει τον δήμο να κάνει ένα έργο που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα φέρει χρήματα στον δήμο, τότε πρέπει να πάρουμε κάθε μέτρο για να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας. Εμείς λοιπόν δεν πάμε ενάντια ούτε στα κυριαρχικά δικαιώματα της Χώρας που είπε ο κ. Κοντραφούρης, ούτε ενάντια στην ΑΟΖ. Μάλιστα, έδειξε στις κάμερες ένα απόρρητο έγγραφο του ΓΕΕΘΑ, που απορώ πώς το βρήκε! Αυτός που του το έδωσε, έχει συμφέρον και το έδωσε…

Βγήκε λοιπόν στον «αέρα» ένα απόρρητο έγγραφο που δεν έπρεπε να βγει. Ποιος είναι λοιπόν ο επικίνδυνος; Είμαι εγώ που προασπίζω τα συμφέροντα της ιδιοκτησίας του δήμου ή αυτοί που υπερασπίζουν τα συμφέροντα των αιγοπροβάτων;

Γνωρίζοντας την ιδιότητα του κ. Κοντραφούρη, καταλαβαίνουμε τι τον “κόπτει” τελικά! Πού ήταν τόσα χρόνια; Γιατί δεν ενδιαφέρθηκε για τα Λέβιθα, να δει σε ποιον ανήκει αυτό το νησί;

Μικρή αφαλάτωση στα Λέβιθα: ο κ. Κοντραφούρης δεν βλέπει ότι το νησί μας με 8.000 κατοίκους δεν έχει πόσιμο νερό. Αν και ήταν πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ φαίνεται ότι δεν τον ενδιαφέρει. Παρόλα αυτά μας κάνει κριτική γιατί δεν προχωρήσαμε στην μικρή αφαλάτωση στα… Λέβιθα!!! Μια αφαλάτωση για την οποία ο δήμος Λέρου έπρεπε να πληρώσει τουλάχιστον 50.000 ευρώ για την υποδομή. Είναι δυνατόν να μην έχουμε νερό στο νησί μας και να βάλουμε νερό στα Λέβιθα; Αν θέλει τα αιγοπρόβατα να πίνουν νερό, ευχαρίστως…»

(Δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας LEROS NEWS Τ.6 – ΔΕΚ 2013)

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ