back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Για δεύτερη φορά καλεί σε παραίτηση τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου ο Δήμαρχος Λέρου!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΓια δεύτερη φορά καλεί σε παραίτηση τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου ο Δήμαρχος Λέρου!

Με αφορμή τα προβλήματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες μέρες με τους επαγγελματίες του νησιού μας, ο Δήμαρχος Λέρου καλεί για δεύτερη φορά σε παραίτηση τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου με πρόσφατο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε!

Όπως θα διαβάσετε στην επιστολή που ακολουθεί, ο κ. Κόλιας παραθέτει ένα ενδιαφέρον μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου προς την εταιρεία Aviamar, ενώ ταυτόχρονα αφήνει και πάλι αιχμές προς τη μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Λέρου, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας “αντί να «βάζουν πλάτη» για να βοηθήσουν τον Δήμαρχο Λέρου ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να υλοποιήσουμε το έργο της Πύλης είσοδου/εξόδου προς όφελος της οικονομίας και των δημοτών μας, αυτοί αποχωρούν από την αίθουσα του δημοτικού συμβούλιου, υπερασπίζοντας με τις δηλώσεις τους, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου”. Αναλυτικά το δελτίο τύπου αναφέρει:

“Αγαπητοί συνδημότες, φίλες και φίλοι,

Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα οι επαγγελματίες του νησιού μας έχουν ευλόγως αγανακτήσει με το θέμα της Πύλης Εισόδου – Εξόδου, θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με το μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει με το ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Π., ώστε να καταστούν σαφείς οι λόγοι της μη λειτουργίας Προσωρινής Πύλης Εισόδου – Εξόδου στη Λέρο, προς το παρόν.

Ο πρόεδρος του ΔΗΛΙΤΑΠ αφού σχεδόν διέλυσε την υπηρεσία που προΐσταται, προσπαθεί με κάθε τρόπο να αντιπολιτευτεί τον Δήμαρχο Λέρου, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνει.

Στο πλευρό του Δημάρχου Λέρου, βρίσκεται ο αρχαιότερος και εμπειρότερος δήμαρχος του Αιγαίου, ο αξιαγάπητος δήμαρχος Λειψών κ. Μπενέτος Σπύρου, καθώς επίσης και ο δήμαρχος του Αγαθονησίου κ. Κόττορος, οι όποιοι έχουν την ίδια άποψη με τον Δήμαρχο Λέρου και αντιμετωπίζουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα ασυνεννοησίας.

Στο πλευρό του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου, βρίσκεται σύσσωμη η Μείζονα Μειοψηφία του Δήμου Λέρου, δημοτικοί σύμβουλοι της οποίας αντί να «βάζουν πλάτη» για να βοηθήσουν τον Δήμαρχο Λέρου, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να υλοποιήσουμε το έργο της  Πύλης είσοδου/εξόδου προς όφελος της οικονομίας και των δημοτών μας, αυτοί αποχωρούν από την αίθουσα του δημοτικού συμβούλιου, υπερασπίζοντας με τις δηλώσεις τους, τον πρόεδρο του ΔΗΛΙΤΑΠ!

Ο κ. Ελισσαίου σε επαίσχυντες επιστολές που είδαν το φως της δημοσιότητας, ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι η διαδικασία απευθείας ανάθεσης των σχετικών μελετών στην εταιρεία Aviamar, δεν μπορούσε να γίνει, αφού η εταιρεία αυτή δεν διαθέτει την σχετική πιστοποίηση για την εκπόνηση τέτοιων μελετών από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Διαβάστε παρακάτω μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που κοινοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Λέρου στον Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας κ. Κοντραφούρη, και που αυτός με τη σειρά του κοινοποίησε στον Δήμαρχο Λέρου, για να γίνει κατανοητό από όλους, για ποιους λόγους δεν υλοποιήθηκε ούτε φέτος το έργο του Τελωνείου στην Αγ. Μαρίνα.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα που ακολουθεί, υπογράφεται από τον Πρόεδρο του ΔΗΛΙΤΑΠ και απευθύνεται στον κ. Κάβδα της εταιρείας Aviamar, η οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Ελισσαίου δεν ήταν η κατάλληλη εταιρεία για την εκπόνηση τέτοιων μελετών:
 

«Θέμα: Λιμενικές εγκαταστάσεις σε Αγ. Μαρίνα (Schengen-ISPS)

 κ. Κάβδα καλησπέρα

Την επόμενη Παρασκευή θα έχουμε ΔΣ στο Λιμενικό Ταμείο με πρώτο θέμα, αυτό της Λέρου και εάν οι σύμβουλοι της Λέρου προσέλθουν. Φαντάζομαι πως δεν θα λείψουν από μια τόσο σημαντική για το νησί τους πρωτοβουλία όπως άλλωστε έκαναν και για το θέμα του παιδιάτρου που θα μετακινούνταν στην Πάτμο (πιστεύω ότι ο κ. Δήμαρχος είχε ξεχάσει ότι και και στην Πάτμο έχουμε μικρά παιδιά). Ειλικρινά λυπάμαι που σας ζαλίζω με αλλότρια θέματα αλλά μας πονάνε όπως και τον κ. Δήμαρχο τον πονάει το θέμα του.

Το χρονοδιάγραμμα λοιπόν είναι το ακόλουθο:

1. Λήψη απόφασης του ΔΣ (με πρόταση των συμβούλων της Λέρου)  για ανάθεση στην εταιρεία σας του έργου.(παροχή υπηρεσίας σχεδιασμού SCHENGEN – ISPS Αγίας Μαρίνας).
2. Αποστολή της απόφασης την Δευτέρα για έγκριση στην ΑΔΑ (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου).
3. Εάν νομιμοποιούμε απευθείας ανάθεση σε εργολάβο του έργου με την διαδικασία που προβλέπεται.

Έτσι τελειώνει το κομμάτι της Λέρου και αρχίζουμε το υπόλοιπο κομμάτι που αφορά  Πάτμο, Λακκί και Λειψούς. Όλα αυτά φαντάζομαι ότι θα τελειώσουν γρήγορα χάριν στην ετοιμότητα που είχατε για να αντιμετωπίσετε το έργο αυτό και εάν δεν προκύψουν θέματα αιγιαλού και παραλίας, ορισμού χερσαίας ζώνης κλπ. 

Να σας διαβεβαιώσω τέλος ότι η αργοπορία δεν οφειλόταν μόνο σε μένα (είχα μια τεράστια αλλαγή στο κεντρικό κτίριο του Δήμου και αλλάξαμε όλα τα τηλεπικοινωνιακά, έπιπλα και ήμουν υπεύθυνος για αυτό) αλλά στην ΑΔΑ. Εγκεκριμένο προϋπολογισμό είχαμε μόλις προχθές τον οποίο παρέδωσα αμέσως για τις πρώτες τροποποιήσεις κλπ.

Πιστεύω ότι θα ενημερωθεί και ο Δήμαρχος Λέρου για τις ενέργειες μου.

Καλό βράδυ σε όλους.

ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Π.
Αθανάσιος Ελισσαίου»
 

Μετά από τα παραπάνω, καλώ για δεύτερη φορά σε παραίτηση τον κ. Ελισσαίου από τη θέση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου και ελπίζω στην ευθιξία του και στην επίδειξη πολιτικής ωριμότητας”.

Μιχάλης Κόλιας
Δήμαρχος Λέρου

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ