back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ. ΠΑΛΑΠΟΥΓΙΟΥΚ: “Η Λέρος οδεύει σε ρυθμούς ανάπτυξης”

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΓ. ΠΑΛΑΠΟΥΓΙΟΥΚ: "Η Λέρος οδεύει σε ρυθμούς ανάπτυξης"

Φίλες και φίλοι, χθες, κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, ψηφίστηκαν οι επιτροπές του Δήμου.

Είναι μεγάλη τιμή για μένα και ευχαριστώ προσωπικά τον Δήμαρχο Λέρου αλλά και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου και μου ανέθεσαν μια θέση στην επιτροπή πρωτογενούς τομέα. 

Ο πρωτογενής τομέας στο νησί μας παίζει σπουδαίο ρόλο, αφού αφορά το σύνολο των κατοίκων. Ποτέ δεν υπήρξε σοβαρή μελέτη αλλά και εκμετάλλευση των πόρων προκειμένου να βοηθήσουμε του συνανθρώπους μας.

Είναι αλήθεια ότι η κρίση, εκτός των προβλημάτων που δημιουργεί, γεννά και ευκαιρίες. Ευκαιρίες που πρέπει με βάση τα δεδομένα που έχουμε να ανακαλύψουμε και εν συνέχεια να προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε.

Ο τομέας που έχει τις περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης για τα επόμενα έτη είναι ο πρωτογενής τομέας, μια απάντηση στην κρίση με στροφή στην γεωργική εκμετάλλευση , την σύγχρονη κτηνοτροφία και την εκμετάλλευση των ιχθυοκαλλιεργειών.

Τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας με πολύ ενθαρρυντικές προοπτικές για το μέλλον του νησιού μας.

Είναι εύλογο ότι θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε μέσω προγραμμάτων στην ανάπτυξη όλων των τομέων που έχουν σχέση με την πρωτογενή παραγωγή και ανάπτυξη καθώς και τον εκσυγχρονισμό τους .

Η Λέρος οδεύει σε ρυθμούς ανάπτυξης και είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσετε όλοι ώστε αυτοί οι ρυθμοί να γίνουν ταχύτεροι και αποδοτικότεροι. Το οφείλουμε στην Λέρο και στα παιδιά μας. 

Γεώργιος Παλαπουγιούκ,

Μέλος επιτροπής Πρωτογενούς Τομέα

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ