back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Φάρμακα στους κατοίκους της Λέρου και εμβόλια στα ανασφάλιστα παιδιά

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΦάρμακα στους κατοίκους της Λέρου και εμβόλια στα ανασφάλιστα παιδιά

9ο ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στα πλαίσια του 9ου Οδοιπορικού Υγείας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που υλοποιούν, επισκέπτονται τη Λέρο 24 και 25 Φεβρουαρίου για να στηρίξουν το Δήμο Λέρου και τους κατοίκους στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από τα υγειονομικά αδιέξοδα που έχουν. 

Η σημερινή πραγματικότητα στη Λέρο χωρίς καμία δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας δυσχεραίνει κατά πολύ την εξυπηρέτηση των ασθενών στην καθημερινότητα τους.

Τα δύο περιφεριακά Ιατρεία που υπήρχαν, έχουν κλείσει λόγω έλλειψης ιατρικού δυναμικού και οι κάτοικοι όλου του νησιού αναγκάζονται να μεταβούν στο νοσοκομείο για ό,τι και αν χρειαστούν.

Με τη διοχέτευση 22 κιβωτίων φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στήριξε την πρωτοβουλία του Δημάρχου της Λέρου και όλων των κατοίκων για δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου και Ιατρείου, στη θέση που βρισκόταν παλαιότερα το ένα Περιφεριακό Ιατρείο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανασφάλιστοι, οι άποροι και οι οικονομικά εξαθλιωμένοι κάτοικοι του νησιού.

Στα εγκαίνια του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Λέρου θα παραστούν την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου  Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης και ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Κωστής Δήμτσας, με κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καλύμνου, ενώ μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσουν εμβολιασμοί βρεφών και παιδιών της Λέρου ανασφάλιστων και απόρων από εθελοντές παιδιάτρους του Ιατρικού Συλλόγου Καλύμνου-Επαρχεία Λέρου και  του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Τα εμβόλια θα διατεθούν δωρεάν από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, στα πλαίσια της Εκστρατείας Παιδικού Εμβολιασμού που υλοποιεί το Ιατρείο την περίοδο 2012-2013. 

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ