ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ – Το 1ο Γυμνάσιο Λέρου – Μπελλένειο εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση και υλοποίηση των δύο εξαιρετικά σημαντικών ομιλιών που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 3 και Τετάρτη 4 Μαρτίου 2026 στο Κινηματοθέατρο Λακκίου.
Ιδιαίτερη τιμή για το σχολείο και την τοπική κοινωνία αποτέλεσε η παρουσία της διακεκριμένης Ιστορικού και Ομότιμης Καθηγήτριας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κυρίας Μαρίας Ευθυμίου, η οποία με τη γνώση, την αμεσότητα και τον εμπνευσμένο λόγο της καθήλωσε το ακροατήριο.
Πιο συγκεκριμένα, η Κ. Ευθυμίου πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης ομιλία για τους μαθητές των σχολείων του νησιού με θέμα τη «Ναυτοσύνη», αναδεικνύοντας τη βαθιά και διαχρονική σχέση των Ελλήνων με τη θάλασσα. Το απόγευμα της Τετάρτης ακολούθησε ομιλία για το ευρύ κοινό με θέμα «Τα κεντρικά σημεία της Ιστορίας του Ελληνισμού», προσφέροντας μια ουσιαστική προσέγγιση της μακραίωνης πορείας του ελληνικού κόσμου.
Για την υλοποίηση των παραπάνω, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Λέρου για την ευγενική παραχώρηση του Κινηματοθεάτρου Λακκίου, το ξενοδοχείο Crithoni’s Paradise για τη φιλοξενία της ομιλήτριας, τον κο Σκορδάλλη Αθανάσιο και το ζαχαροπλαστείο «Θεϊκόν» για την παροχή εδεσμάτων στην εκδήλωση, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λέρου και ειδικότερα την κα Τζανουδάκη Ευφροσύνη, την κα Καστή-Κουμπάρου Σταματία, καθώς και τους κ.κ. Ασλανίδη Κωνσταντίνο και Ήσυχο Αντώνη για την προσφορά βιβλίων προς την κα Ευθυμίου. Επίσης, τον κ. Νταλλαρή Αναστάσιο, ο οποίος φρόντισε τον χώρο με όμορφα λουλούδια, συμβάλλοντας στη ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα της εκδήλωσης.
Επιπλέον, ευχαριστούμε θερμά όσους στήριξαν και συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση αυτής της σημαντικής πολιτιστικής και εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας, η οποία έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές και στους κατοίκους της Λέρου να έρθουν σε επαφή με τη γνώση, την ιστορική σκέψη και τον ζωντανό διάλογο.
Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κ. Ευθυμίου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας.
Αξίζει να τονιστεί πως η υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας επιβεβαιώνει την ανάγκη για τέτοιου είδους δράσεις, που ενισχύουν τον ρόλο του σχολείου ως πυρήνα παιδείας και πολιτισμού και αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τη μαθητική κοινότητα και την τοπική κοινωνία.
Με εκτίμηση,
Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων
1ου Γυμνασίου Λέρου – Μπελλένειο
Σχόλια αναγνωστών
Τα σχόλια δημοσιεύονται κατόπιν έγκρισης.