back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια της Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια της Λέρου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια του νησιού μας, που έλαβε χώρα την Τετάρτη 17/10/2012 στο χώρο του κινηματοθέατρου στο Λακκί Λέρου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Λέρου, επιμένοντας στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη, συμμετέχει από τις 20 Νοεμβρίου του 2011 στο Ευρωπαϊκό «Σύμφωνο των Δημάρχων» όπου συμμετέχουν, μέχρι στιγμής, πάνω από 4.200 Δήμοι από όλη την Ευρώπη οι οποίοι δεσμεύονται να μειώσουν τις εκπομπές CO2 έως το 2020, μέσω μέτρων Εξοικονόμησης Ενέργειας και παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Λέρου συνέταξε το Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια το οποίο και παρουσίασε η εταιρία ΕΠΤΑ μέσω εκπροσώπων της εκφράζοντας και περιγράφοντας με συγκεκριμένα μέτρα τον στόχο που έθεσε για μείωση κατά 20% των εκπομπών CO2 από το 2009 έως το 2020.

Δυστυχώς οφείλουμε να αναφέρουμε ότι ενώ η συγκεκριμένη εκδήλωση του Δήμου Λέρου ήταν ιδιαίτερα σημαντική για το περιβάλλον και την εξοικονόμηση ενέργειας και άρα χρημάτων, από τους δημότες, εντούτοις η αίθουσα του κινηματοθεάτρου μόλις και μετά βίας αριθμούσε τα 30 άτομα…

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός του Δημάρχου Λέρου, ο Μητροπολίτης Λέρου Καλύμνου κ. Παΐσιος, ο έφορος Λέρου, ο Λιμενάρχης Λέρου, εκπρόσωπος του Π.Ν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Λέρου κ. Σιφουνιός, ο Αντιδήμαρχος Λέρου κ. Κωνσταντινίδης, ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Κοντραφούρης καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Βασιλείου, Βενέτου, Βογιατζής, Μαραβέλιας, Ρούσος.

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ