back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Επιστολή Δημάρχου Λέρου στον Υπουργό Υγείας για τα προβλήματα του Νοσοκομείου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕπιστολή Δημάρχου Λέρου στον Υπουργό Υγείας για τα προβλήματα του Νοσοκομείου

Τη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Θ.Λ, ζητάει ο Δήμαρχος Λέρου από τον νέο υπουργό Υγείας κ. Ά. Γεωργιάδη. Ειδικότερα, σε επιστολή που στάλθηκε προς τον Υπουργό και κοινοποιείται στον Πρόεδρο Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Κρεμαστινό, αναφέρονται τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Κατ αρχάς να σας συγχαρώ και να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στο ουσιαστικό και νευραλγητικό πόστο που αναλάβατε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας και του Έλληνες.

Η Λέρος έχει μια ιδιαιτερότητα στο χώρο της υγείας και πιο συγκεκριμένα της ψυχικής υγείας. Σήμερα, στο νησί, που έχω την τιμή να είμαι δήμαρχος, βρίσκεται το Κρατικό Θεραπευτήριο το όποιο έχει φθίνουσα μορφή και καθημερινά μειώνεται το δυναμικό του. Εκεί που η Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από είκοσι χρόνια καμάρωνε για το θαύμα, σήμερα αυτό ερημώνει, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα συντήρησης. Με δεδομένο ότι το Κ. Θ. Λ ήταν και είναι ο οικονομικός και κοινωνικός πνεύμονας του νησιού, θα προτείναμε τον εκσυγχρονισμό των ήδη υπαρχόντων κτιρίων (δομών) που δε βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και τη δημιουργία θεραπευτηρίου ή θερέτρου αποκατάστασης ΑΜΕΑ και ψυχικά ασθενών σε επίπεδο Ε. Ε., κάτι πρωτοπόρο και ταυτόχρονα οικονομικά ευεργετικό για τη χώρα μας και ιδιαίτερα το νησί μας.

Παράλληλα διαθέτουμε και νοσοκομείο το οποίο καλύπτει τις ανάγκες άλλων μικρότερων νησιών, της Πάτμου, των Λειψών, του Αγαθονησίου και των Αρκιών. Επιπλέον ο πληθυσμός των νησιών αυτών υπερδιπλασιάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της τουριστικής περιόδου, δημιουργώντας μεγαλύτερες ανάγκες για ιατρική περίθαλψη. Όμως και ο ντόπιος πληθυσμός της συγκεκριμένης νησιωτικής περιοχής που παραμένει στα ακριτικά αυτά νησιά και στις βραχονησίδες, και φυλάει Θερμοπύλες όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, πρέπει να αισθάνεται ασφάλεια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Τουλάχιστον στον τομέα της υγείας να υπάρχει στελέχωση από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων κι όχι ερημοποίηση αυτών.

Ζητάμε την στελέχωση του νοσοκομείου με όλες τις ειδικότητες του νέου Οργανισμού, κάνοντας σας γνωστό ότι από τον εν ισχύ οργανισμό που εγκρίθηκε πρόσφατα, μένουν κενές εκατοντάδες οργανικές θέσεις. Επιπλέον, ζητάμε, ουρολόγο, οφθαλμίατρο, γιατρό για τον αξονικό τομογράφο, νοσηλευτικό προσωπικό και τεχνικούς.

Θεωρούμε ότι χρειάζεται πολιτική συνέπεια και αποφασιστικότητα για τη ρύθμιση των προβλημάτων. Ελπίζουμε να επιλυθούν επί της δικής σας υπουργικής θητείας.

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ