Oct 20, 2019 Last Updated 07:20, στις 20-10-2019

Eπιστολή βαρύνουσας σημασίας του Δημάρχου Λειψών προς το ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Π - Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου!

Σχολιάστε το άρθρο
Κατηγορία: Τα νέα της Λέρου
Εμφανίσεις: 392 φορές

Ο Δήμαρχος Λειψών κ. Μπενέτος Σπύρου (κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με τον Δήμαρχο Λέρου κ. Κόλια σχετικά με το Λιμενικό Ταμείο Πάτμου), απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς το ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Π. με κοινοποίηση το Δήμο Λέρου και το Δήμο Αγαθονησίου.

Ο κ. Σπύρου ούτε λίγο ούτε πολύ, ανακοινώνει την απόσχιση του Δήμου του από το Λιμενικό Ταμείο Πάτμου μέχρι νεωτέρας, αφήνοντας παράλληλα σαφείς αιχμές προς τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου κ. Ελισσαίου. Ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου Λειψών:

Αγαπητοί γείτονες μας έπεσε στην αντίληψη μας ότι κάποιοι κάνουν στο νησί μας «διερεύνηση αγοράς» χωρίς προηγουμένως να ερωτηθεί ο Δήμος μας, συστατικό θεσμικό κομμάτι του λεγόμενου «διανησιωτικού» Λιμενικού ταμείου με έδρα την Πάτμο για αντικείμενο που αφορά το λιμάνι Λειψών με έναν τρόπο σκοτεινό, ύποπτο  και χωρίς να λάβει γνώση ο Δήμος μας (βαφή δεστρών λιμανιού).

Μας έχετε δημιουργήσει αρκετά προβλήματα από την πρώτη στιγμή της «νέας δημοτικής Αρχής» και είμαστε λίγο πριν τη διάλυση μιας φιλότιμης- χωρίς υστεροβουλία και φιλόδοξης προσπάθειας που λεγόταν ΔΗΛΙΤΑΠ με έδρα την Πάτμο ή εάς θέλετε συμπολιτεία ΛΕΡΟΥ, ΠΑΤΜΟΥ, ΛΕΙΨΩΝ, ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ που στη σημερινή κρίση που περνάει η χώρα μας για όσους καταλαβαίνουν φαίνεται πόσο ανάγκη υπήρχε στο χρόνο, για την προώθηση και θεσμοποίηση όλων αυτών των πρωτοβουλιών και δείχνεται να μην έχετε ακόμη καταλάβει τίποτα από όλα αυτά.

Θα σας παρακαλέσουμε πάρα πολύ και μέχρι την τελική κατάληξη του όλου θέματος δηλαδή της συμμετοχής και παρουσίας των Δήμων Λειψών, Λέρου, Αγαοθονησίου στο ΔΗΛΙΤΑΠ να απόσχετε από κάθε διαδικασία και παρουσία που αφορά τον Δήμο μας.

Το μόνο που σας επιτρέπουμε και αυτό γιατί εκεί που φτάσατε την όλη κατάσταση, «ο Θεός να βάλει το χέρι του» είναι το έργο «Αποκατάσταση υποσκαφών ? προστασία του προβλήτα Ε/Γ/-Ο/Γ/ΣΚΑΦΩΝ ΛΙΜΕΝΑ Λειψών από τις προπέλες των σύγχρονων πλοίων» το οποίο θα σας παρακαλούσαμε πάρα πολύ μην προσπαθείτε να το «οικειοποιηθείτε» γιατί έχουμε « ματώσει πάρα πολύ με αυτή την υπόθεση» και εσείς το μόνο που κάνετε ήταν να περιπλέξετε τα ακόμη περισσότερο την υπόθεση και να καθυστερήσετε την υλοποίηση του. Τα γραπτά είναι αποκαλυπτικά, Λίγο τσίπα αρκεί. Ασχοληθείτε με την Πάτμο και τα προβλήματα της, που εμείς δείχνουμε περισσότερη ευαισθησία και αλληλεγγύη από εσάς και ακόμα περισσότερη η ΕΜΠΕΙΡΙΑ μας δίνει το δικαίωμα να εισπράττουμε πολύ θετικά πράγματα.

Εάν πάλι νομίζετε ότι δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να ζητήσουμε την τροποποίηση των «Αποφαινόμενων οργάνων και την υλοποίηση του από την περιφέρεια και τον Δήμο Λειψών .

Σας παρακαλούμε πολύ να σεβαστείτε τα παραπάνω γιατί αλλιώς θα προβούμε σε ενέργειες που δεν το αξίζουν οι τόποι μας. εκτός και εάν είναι ο στόχος σας αυτός.

Τον κάθε Δήμο τον εκπροσωπεί η εκλεγείσα Δημοτική Αρχή η οποία είναι υπόλογη και μόνο στην τοπική του κοινωνία, κοινώς στον λαό.

Σας παρακαλούμε πολύ να απόσχετε από κάθε ενέργεια από αφορά το νησί μας, δεδομένου μάλιστα ότι το ΔΗΛΙΤΑΠ είναι Διαδημοτικό Νομικό Πρόσωπο.

Ο δήμαρχος Λειψών
Μπενέτος Σπύρου


Πείτε κάτι εδώ...
Είστε επισκέπτης
Διαφορετικά σχολιάστε ως επισκέπτης με ψευδώνυμο
Φόρτωση σχολίου... Το σχόλιο θα ανανεωθεί μετά 00:00.

Γίνετε ο πρώτος επισκέπτης που θα σχολιάσει.

Βρείτε μας στο Facebook