back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έντονη σεισμική δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Λέρου – Σεισμός 4.4 Ρίχτερ πριν λίγη ώρα!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΈντονη σεισμική δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Λέρου - Σεισμός 4.4 Ρίχτερ πριν λίγη ώρα!

Δυο ιδιαίτερα αισθητές σεισμικές δονήσεις βίωσαν οι κάτοικοι της Λέρου και των υπολοίπων νησιών του βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο σεισμών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο πρώτος σεισμός έγινε σήμερα, πρωινές ώρες στις 06.04, με επίκεντρο 35 χιλιόμετρα ανατολικά της Πάτμου, είχε ένταση 3.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χλμ, ενώ ο δεύτερος σεισμός που ήταν μεγαλύτερης έντασης, έγινε πριν λίγη ώρα, στις 12:18, είχε ένταση 4.4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος επίσης 10χλμ, και με επίκεντρο 44 χιλιόμετρα ανατολικά της Πάτμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές.

Σημειωτέων ότι πάντοτε, τις πρώτες ώρες, γίνονται ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ από τα γεωδυναμικά ινστιτούτα για το επίκεντρο και την ένταση των σεισμών. Αυτές οι εκτιμήσεις έχουν αποκλίσεις μεταξύ τους. Πρόκειται για λύσεις προερχόμενες από αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου και ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων. 

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ