back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ενημέρωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕνημέρωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Λέρου

Σας ενημερώνουμε πως οι τελευταίες αιτήσεις για συμμετοχές τελειώνουν αύριο Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι.  

1) ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΦΕΤ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λέρου σας ενημερώνει πως από την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, θα συγκεντρώνει αιτήσεις προς το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, την αναπτυξιακή του εταιρία Δ.ΕΤ.Α.Π. και το ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς Α.Ε. για να διεκδικήσουμε ημερομηνία διεξαγωγής προγράμματος κατάρτισης «Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων με πιστοποίηση ΕΦΕΤ» στη Λέρο.

Το σεμινάριο σύμφωνα με την Υ.Α. 14708/2007 του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι υποχρεωτικό:

➡️για κάθε εργαζόμενο μιας επιχείρησης που έρχεται με οποιονδήποτε τρόπο σε επαφή με τρόφιμα.
➡️για εκείνους που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν ή διακινούν τρόφιμα.
➡️για όσους ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και τη ζαχαροπλαστική σε εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.

Οι επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση να έχουν καταρτισμένο όλο το προσωπικό τους που έρχεται σε επαφή με τρόφιμα (συσκευασμένα ή μη) διαφορετικά υπόκεινται σε διοικητικά πρόστιμα κατόπιν ελέγχου.

Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι για να πάρουν το απαραίτητο πιστοποιητικό κατάρτισης είναι απαραίτητο να συμμετάσχουν στην γραπτή αξιολόγηση.

Αιτήσεις συμπληρώνονται στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου. Απαραίτητη η ταυτότητα και το ΑΦΜ του εκπαιδευόμενου που θα ορίσει η επιχείρηση.

2)ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Β’ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λέρου σας ενημερώνει πως έως και την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, θα συγκεντρώνει αιτήσεις προς το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, την αναπτυξιακή του εταιρία Δ.ΕΤ.Α.Π. και το ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς Α.Ε. για να διεκδικήσουμε ημερομηνία διεξαγωγής “Επιμόρφωσης εργοδοτών και εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφάλειας” στη Λέρο.

Αφορά μεταξύ άλλων τις επιχειρήσεις Β’ κατηγορίας – Υψηλή επικινδυνότητα (αλουμινοκατασκευές-ξυλουργεία, οικοδομικές εργασίες, επισκευές ηλεκτρικών συσκευών, συνεργεία αυτοκινήτων, πρατήρια υγρών καυσίμων, αρτοποιεία – ζαχαροπλαστεία, παραγωγή/μεταποίηση τροφίμων κτλ).

Η εκπαίδευση για τη Β’ κατηγορία διαρκεί 35 διδακτικές ώρες (7 ημέρες).

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί το απαραίτητο πιστοποιητικό επιμόρφωσης για να δηλωθούν ως Τεχνικοί Ασφαλείας στην επιχείρηση τους με την προϋπόθεση της ανελλιπούς παρακολούθησής του σεμιναρίου.

Για την επιμόρφωση σε επιχειρήσεις Β’ κατηγορίας δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργοδότες όπου ισχύουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

Α) Για τις επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι και 3 άτομα (ένα από όλα):
• 10 χρόνια αποδεδειγμένη λειτουργία της επιχείρησης (βεβαίωση επιμελητηρίου ή έναρξη άσκησης επαγγέλματος από την εφορία) ή 
• άδεια άσκησης επαγγέλματος εμπειροτέχνη με το ίδιο αντικείμενο της δραστηριότητας της επιχείρηση.

Β) Για τις επιχειρήσεις που απασχολούν 4 έως 6 άτομα (ένα από όλα):
ΠΤΥΧΙΟ τεχνικής ειδικότητας (πτυχίο πιστοποίησης εφόσον προβλέπεται πιστοποίηση) από: Τεχνικό επαγγελματικό εκπαιδευτήριο ή Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) ή Αναγνωρισμένη τεχνική επαγγελματική σχολή ή Απολυτήριο Τεχνικού επαγγελματικού Λυκείου (Τεχνικής ειδικότητας)
Στην ειδική περίπτωση επιμόρφωσης εργαζομένου (πλήρους απασχόλησης) της επιχείρησης απαιτείται πτυχίο τεχνικής ειδικότητας (πτυχίο πιστοποίησης εφόσον προβλέπεται πιστοποίηση) από Τεχνικό επαγγελματικό εκπαιδευτήριο ή Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) ή Αναγνωρισμένη τεχνική επαγγελματική σχολή ή Απολυτήριο Τεχνικού επαγγελματικού Λυκείου (Τεχνικής ειδικότητας) ή Άδεια άσκησης επαγγέλματος εμπειροτέχνη με τουλάχιστον οκτώ (8) χρόνια προϋπηρεσία που λογίζεται από την απόκτηση του απολυτηρίου ή της άδειας.

Αιτήσεις συμπληρώνονται στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου. Απαραίτητη η ταυτότητα και το ΑΦΜ του εκπαιδευόμενου που θα ορίσει η επιχείρηση.

3)ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Γ’ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λέρου σας ενημερώνει πως έως και την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, θα συγκεντρώνει αιτήσεις προς το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, την αναπτυξιακή του εταιρία Δ.ΕΤ.Α.Π. και το ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς Α.Ε. για να διεκδικήσουμε ημερομηνία διεξαγωγής “Επιμόρφωσης εργοδοτών και εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφάλειας” στη Λέρο.

Αφορά μεταξύ άλλων τις επιχειρήσεις Γ’ κατηγορίας –
Χαμηλής επικινδυνότητας (εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, καταλύματα, καφέ μπαρ, τουριστικά γραφεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ) σύμφωνα με το άρθρο 10 του Κ.Ν.Υ.Α.Ε. εφόσον απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζόμενους.

Οι εργοδότες επιμορφώνονται οι ίδιοι, εφόσον έχουν αποφασίσει για την επιλογή τους αυτή, γνωρίζοντας ότι θα μπορούσαν εναλλακτικά να αναθέσουν τα καθήκοντα τεχνικού ασφάλειας σε άτομα εκτός της επιχείρησης ή να συνάψουν σύμβαση με Εξωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης (ΕΞ.Υ.Π.Π.).

Η εκπαίδευση για τη Γ’ κατηγορία διαρκεί 10 διδακτικές ώρες (2 ημέρες).

Αιτήσεις συμπληρώνονται στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου. Απαραίτητη η ταυτότητα και το ΑΦΜ του εκπαιδευόμενου που θα ορίσει η επιχείρηση.

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ