back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκφραση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. Λέρου, σχετικά με προσχέδιο νόμου του Υπουργείου περιβάλλοντος

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΈκφραση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. Λέρου, σχετικά με προσχέδιο νόμου του Υπουργείου περιβάλλοντος

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. Λέρου, η Πρόεδρος εισηγήθηκε το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης με τίτλο, «Λήψη απόφασης έκφρασης διαμαρτυρίας, σχετικά με το προσχέδιο νόμου που αφορά στη δόμηση σε περιοχές εκτός σχεδίου» και στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον Δήμαρχο, ο οποίος αναφέρθηκε σε σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης που προωθείται από το Υπουργείο περιβάλλοντος ενέργειας και κλιματικής αλλαγής και αφορά σε τροποποίηση των όρων δόμησης για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα.

Στη συνέχεια ανέφερε πως έως σήμερα υπήρχε η δυνατότητα σε εκτός σχεδίου οικόπεδο με έκταση 4 στρεμμάτων ή 2 στρεμμάτων εντός ζώνης, να οικοδομηθεί οικία έως 200 τ.μ. , όμως τώρα με το προσχέδιο νόμου που βρίσκεται στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, αυτό πλέον θα παύσει να ισχύει εφόσον τελικά ψηφιστεί.

Επίσης αναφέρθηκε σε πληροφόρηση που έχει, σχετικά με την πρόθεση που υπάρχει προκειμένου να φορολογηθούν και όλα τα εκτός σχεδίου οικόπεδα.

Ανέφερε πως παράλληλα με όλα τα παραπάνω, στο παραπάνω σχέδιο προβλέπεται να δοθεί η δυνατότητα σε επιχειρηματίες προκειμένου να αναπτύξουν ξενοδοχειακές και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες σε οικόπεδα με έκταση 4 στρεμμάτων.

Τέλος πρότεινε την λήψη απόφασης διαμαρτυρίας για όλα τα παραπάνω. Η Πρόεδρος στη συνέχεια απηύθυνε το λόγο στους παριστάμενους Δημοτικούς Συμβούλους για να τοποθετηθούν επί του θέματος και ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις, σχόλια, παρατηρήσεις και θέσεις των παριστάμενων μελών του Σώματος. Κλείνοντας η Πρόεδρος κήρυξε την περαίωση της παραπάνω διαδικασίας, καλώντας παράλληλα το Σώμα να αποφασίσει σχετικά.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μετά το πέρας της ανωτέρω διαδικασίας, της συζήτησης, της ανταλλαγής γνωμών και αφού έλαβε υπόψη του:

Τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (Φ.Ε.Κ. 87/τ.Α΄/07-06-2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης». 2. Τις εισηγήσεις της Προέδρου και του Δημάρχου. 3. Τις παρατηρήσεις και θέσεις των παριστάμενων μελών του. 4. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Αποφασίζει Ομόφωνα και Εκφράζει τη διαμαρτυρία και δυσαρέσκεια του για το προσχέδιο νόμου και τις ρυθμίσεις που προωθούνται από το Υπουργείο περιβάλλοντος ενέργειας και κλιματικής αλλαγής και αφορούν στη δόμηση σε περιοχές εκτός σχεδίου, για τους λόγους που παρουσιάζονται αναλυτικά παραπάνω, στο κύριο σώμα της παρούσας απόφασης.

Η απόφαση αυτή έλαβε α/α 6/2012.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ