back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έκδοση βιβλίου της «Εφορείας Σχολών Λέρου» – Οικονομική συμμετοχή του Δ.Ο.ΠΑΙ.Σ.Α.Π Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΈκδοση βιβλίου της «Εφορείας Σχολών Λέρου» - Οικονομική συμμετοχή του Δ.Ο.ΠΑΙ.Σ.Α.Π Λέρου

Σε πρόσφατη συνεδρίαση Δ.Σ. του Δημοτικού Οργανισμού Παιδικών Σταθμών – Αθλητισμού – Πολιτισμού (ΔΟΠΑΙΣΑΠ), ο Δήμαρχος Λέρου εισηγήθηκε στα μέλη του Δ.Σ. το θέμα της «Έγκρισης οικονομικής συμμετοχής του Οργανισμού για την έκδοση βιβλίου της <εφορίας>», διαβάζοντας έγγραφο το οποίο υπογράφεται από τον Μητροπολίτη Λέρου Καλύμνου και το οποίο αναφέρει τα εξής:

“Συγχαίρω εκ βάθους καρδίας τον Γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Γεώργιο Χρυσούλη, ο οποίος επί πολλά έτη, και την ιδικήν μου προτροπή και άδεια, προέβει εις την σύνταξιν και καταγραφήν των σπανίων χειρογράφων πρακτικών και εγγράφων της «Εφορείας Σχολών Λέρου». 

Η όλη εργασία αποτελούμενη από 650 και πλέον σελίδων, συμπεριλαμβάνουσα έγγραφα και χειρόγραφα πρακτικά της Εφορείας Σχολών, θα αποτελέσει ένα σπουδαίο έργο, προκειμένου να γνωρίσει κάθε συμπολίτης μας την προσφορά της Εφορείας Σχολών από της ιδρύσεώς της το 1889 έως σήμερον, εις την παιδεία του τόπου μας, ως και τις άγνωστες πτυχές των κληροδοτημάτων των μεγάλων Λερίων Ευεργετών. 

Γνωρίζω ότι η εργασία αυτή δεν είναι δυνατόν να εκδοθεί, υπό του κ. Γεωργίου Χρυσούλη, δια την οποίαν πολύν κόπον και ώρες πολλές διέθεσε, ο κατά πάντα άξιος Γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως, εάν δεν υπάρξει και η συμμετοχή η δική σας, και τούτο διότι το ποσό της εκδόσεως των χιλίων τόμων, ανέρχεται περίπου σήμερον εις 5.500 Ευρώ.

Ευελπιστώ ότι και η δική σας υλική συμμετοχή, θα συμβάλει εις την έκδοσιν αυτής της πολιτίμου εργασίας, δια της οποίας θα γίνει γνωστή η δράσις και η προσφορά της Εφορείας Σχολών, αλλά και θα αποτελέσει μελλοντική κυρίως πηγή δια τους εντρυφώντας ειδικούς περί της παιδείας της νήσου μας”. 

Κατόπιν αυτών το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση της οικονομικής συμμετοχής του ΔΟΠΑΙΣΑΠ με το ποσό των 1.500,00 € , για την έκδοση του βιβλίου της «Εφορείας Σχολών Λέρου». 

lerosnews.gr 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ