back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες εισρέουν καθημερινά στα νησιά μας!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕκατοντάδες παράνομοι μετανάστες εισρέουν καθημερινά στα νησιά μας!

Ραγδαία είναι η αύξηση εισροής παράνομων μεταναστών στα Δωδεκάνησα το τελευταίο χρονικό διάστημα που η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι έκρυθμη.

Σε καθημερινή βάση εκατοντάδες μετάναστες από τη Λιβύη και τη Συρία περνούν τα σύνορα της χώρας προσβλέποντας σε μια καλύτερη ζωή. Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία αλλά και το Λιμενικό Σώμα, τις τελευταίες ημέρες συνελήφθησαν:

Σύλληψη (11) λαθρομεταναστών στη Ρόδο

Στις 10-07-2014 βραδινές ώρες συνελήφθησαν: 1) στην πόλη της Ρόδου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου πέντε υπήκοοι Συρίας, 2) στην Ιαλυσό από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού έξι υπήκοοι Συρίας ( άνδρες και 2 γυναίκες που συνόδευαν 2 παιδιά), όλοι τους για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια. Διενεργείται προανάκριση.


Εντοπισμός-Σύλληψη (38) λαθρομεταναστών στην Τήλο

Στις 11-07-2014 πρωινές ώρες εντοπίστηκαν στην Τήλο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Τήλου και συνελήφθησαν επτά υπήκοοι Συρίας (28 άνδρες και 7 γυναίκες που συνόδευαν 3 παιδιά) για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια. Διενεργείται προανάκριση.


Εντοπισμός και σύλληψη (4) λαθρομεταναστών στην Κω

Στις 11-07-2014 πρώτες πρωινές ώρες στην Κω και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω τέσσερις υπήκοοι Συρίας για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια. Διενεργείται προανάκριση.


Δέκα επτά (17) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, βραδινές ώρες ώρες (11-7-2014), στην παραθαλάσσια περιοχή “ΣΚΑΝΔΑΡΙ”, ν.Κω, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. Συγκεκριμένα, στέλεχος του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών το οποίο επέβαινε σε όχημα της FRONTEX εντόπισε στην ανωτέρω περιοχή λέμβο χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας κινούμενη προς τις ακτές. Άμεσα έσπευσαν στην περιοχή πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΤΚ. και όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισαν δεκαεπτά (17) παράνομους μετανάστες (15 άνδρες και 2 γυναίκες) και την πνευστή λέμβο μεταφοράς του σε ημιβυθυσιμένη κατάσταση. Οι ανωτέρω, στερούμενοι νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων συνελήφθησαν, ενώ η πνευστή λέμβος πρόκειται να ανελκυθεί. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Λέρου.


Είκοσι ένα (21) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, βραδινές ώρες χθες, στις βορειοανατολικές ακτές της ν. Φαρμακονησίου. Ανωτέρω μετανάστες, (12 άνδρες, 3 γυναίκες 6 ανήλικοι) στερούμενοι νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν με ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., στη ν.Λέρο. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.


Εντοπισμός και σύλληψη (21) λαθρομεταναστών στην Κάλυμνο

Στις 12-07-2014 το πρωί εντοπίστηκαν στην Κάλυμνο και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου είκοσι ένας υπήκοοι Συρίας (19 άνδρες και 2 γυναίκες) για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια με πλωτό σκάφος το οποίο τους αποβίβασε στην περιοχή Παλιόνησος και διέφυγε. Διενεργείται προανάκριση.


Εντοπισμός και σύλληψη (10) λαθρομεταναστών στην Κω

Στις 12-07-2014 πρωινές ώρες στην Κω συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω δέκα υπήκοοι Συρίας (εννέα άνδρες και μια γυναίκα) για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια. Διενεργείται προανάκριση.


Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων αλλοδαπών και διακινητή στην Κάλυμνο

Στον εντοπισμό και τη διάσωση δώδεκα (12) παράνομων μεταναστών και τη σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Ειδικότερα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας του, εντόπισε ύποπτο σκάφος, με ικανό αριθμό επιβαινόντων να πλέει στη θαλάσσια περιοχή ν. “ΚΑΛΟΛΙΜΝΟΥ”. Το ύποπτο σκάφος στη θέα του πλωτού περιπολικού, παρά τους επανειλημμένους συριγμούς και τα συνεχή προειδοποιητικά σήματα, προέβη σε αιφνίδια αλλαγή πορείας κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς, οι οποίοι γρήγορα μετατράπηκαν σε συνεχείς προσπάθειες εμβολισμού του σκάφους του Λιμενικού. Ακολούθησε καταδίωξη του ανωτέρω σκάφους ενώ στο σημείο κατέπλευσαν προς παροχή συνδρομής ακόμη δύο (02) πλωτά περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Τελικά, το εν λόγω σκάφος ακινητοποιήθηκε από πλήρωμα πλωτού περιπολικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στη θαλάσσια περιοχή ν. Ψερίμου. Άμεσα περισυνελέγησαν δώδεκα (12) παράνομοι μετανάστες και ο φερόμενος ως διακινητής τους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλύμνου όπου και συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω φουσκωτό σκάφος.


Επιχείρηση διάσωσης δεκαοκτώ (18) παράνομων μεταναστών, παρόντος του Υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στη θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Παρόντος του Υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος συμμετείχε στην περιπολία του σκάφους του λιμενικού, πραγματοποιήθηκε επιτυχής επιχείρηση διάσωσης δεκαοκτώ (18) παράνομων μεταναστών, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του λιμένα ν. Σύμης. Ειδικότερα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία και στο οποίο επέβαινε ο Υπουργός Ναυτιλίας, στο πλαίσιο της επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2014”, εντόπισε φουσκωτή λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, να πλέει χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας. Οι ανωτέρω, στη θέα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, καλούσαν σε βοήθεια ενώ ορισμένοι εξ΄ αυτών έπεσαν στη θάλασσα. Άμεσα το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συνδρομή του πληρώματος σκάφους της Λεττονικής Ακτοφυλακής, που είχε σπεύσει στην περιοχή για παροχή συνδρομής, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση, δεκαοκτώ (18) παράνομων μεταναστών (15 άνδρες, 02 γυναίκες, 01 ανήλικο παιδί). Κατόπιν άπαντες οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμένα της Σύμης όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγραφών. Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Σύμης, ενώ η φουσκωτή λέμβος βυθίστηκε.


Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης παράνομων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της ν. Σάμου–Εντοπισμός και διάσωση παράνομων μεταναστών στο Φαρμακονήσι–Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων μεταναστών στη Σάμο

Αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση παράνομων μεταναστών που έλαβε χώρα την 11-07-2014 στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σάμου, ανασύρθηκαν απογευματινές ώρες χθες, από πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή βόρεια Καρλοβασίου Σάμου, ακόμη δύο (02) σοροί (ένας άνδρας & ένα αγόρι), οι οποίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου “ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ”. Κατά δήλωση των διασωθέντων, η σορός του άνδρα αναγνωρίστηκε ως ενός εκ των χειριστών του σκάφους που τους μετέφερε.


Στον εντοπισμό και τη διάσωση από τη θάλασσα δεκαεπτά (17) παράνομων μεταναστών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Φαρμακονησίου. Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης από το στρατιωτικό φυλάκιο ν. Φαρμακονησίου, πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ μετέβη στην ανωτέρω περιοχή όπου εντόπισε φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό παράνομων μεταναστών. Οι ανωτέρω, στη θέα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. έσκισαν τη λέμβο και έπεσαν στην θάλασσα. Άμεσα οι μετανάστες περισυνελέγησαν από το πλήρωμα του πλωτού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Λέρου, όπου και συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ πρόκειται να μεταφερθούν στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, για διενέργεια προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.


Δεκαπέντε (15) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή “ΠΡΑΣΣΟΥ” βορειοανατολικά της ν. Σάμου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. Οι ανωτέρω μετανάστες συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ